Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Goede analyse van Berkshire Hathaway

Categorie

Graag wil ik u deze week wijzen op een erg goede analyse van Buffett's investeringsvehikel Berkshire Hathaway (PDF-bestand).

Intrinsieke waarde

In deze analyse van de bekende value investor Whitney Tilson wordt een schatting gemaakt van de intrinsieke waarde van Berkshire Hathaway. Eerder hebben we al eens verteld dat Warren Buffett te maken heeft met forse schaalnadelen. Daardoor zal de intrinsieke waarde van Berkshire Hathaway nog hooguit iets sneller toenemen dan het gemiddelde van de aandelenmarkt.

Toch kunnen beleggers in aandelen Berkshire Hathaway zo nu en dan een rendement behalen dat fors hoger ligt dan de toename van de intrinsieke waarde zelf. Dat is namelijk het geval wanneer aandelen Berkshire Hathaway gekocht kunnen worden voor een prijs die stevig onder de vermeende intrinsieke waarde ligt.

Conform de waardering in de analyse beschouwen ook wij Berkshire Hathaway momenteel als aantrekkelijk gewaardeerd. Dit verklaart eveneens dat we voor ValuePortfolio zelf een positie in Berkshire Hathaway hebben.

Buffett's opvolging

Naast de waardering waar wij ons zoals aangegeven goed in kunnen vinden wordt in de analyse onder meer op de volgende zaken ingegaan:

- De gevolgen van een toekomstig overlijden van Buffett (onder andere middels een vergelijking met het overlijden van Apple-boegbeeld Steve Jobs).

- Inkoop van eigen aandelen (welke bij Berkshire Hathaway in drie opzichten ongebruikelijk is).

- Buffett's opvolger (en waarom Buffett de naam van deze persoon niet bekendmaakt).

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden