Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Professor Greenwald] De vijf nieuwe aandelen

Categorie

Bruce Greenwald, de bekende economieprofessor verbonden aan Columbia Business School in New York, is een van onze voorbeelden. Hij is auteur de van de klassieker 'Value Investing: From Graham to Buffett and Beyond' waaruit we zelf de nodige inzichten hebben opgedaan.

Helemaal aan het begin van dit jaar vertelden we al eens over het interessante '5x5x5 Student Portfolio Fund' van Columbia Business School waar professor Greenwald nauw bij betrokken is. Via de link hieronder vindt u dit artikel terug.

Verklaring naam

Doel van het fonds, dat begonnen is met een gift van US $ 1,25 miljoen van value-belegger Tom Russo, is studenten van het Value Investing Program van Columbia Business School de tijdens hun studie opgedane kennis in praktijk te laten brengen. Om zodoende hun theoretische kennis nog meer eigen te maken.

Voor het fonds worden ieder jaar vijf nieuwe aandelen gekocht. Draagt een student een aandeel voor het fonds voor dan moet hij of zij de motivatie hiervoor in vijf (of minder) punten kenbaar maken. En eens gekocht blijft een aandeel vijf jaar lang in portefeuille. Vandaar de naam van dit fonds: het '5x5x5 Student Portfolio Fund'.

De vijf nieuwe aandelen

Waarom we bovenstaande opnieuw vertellen? Omdat heel recent de analyses van de vijf nieuwe aandelen gekozen voor het '5x5x5 Student Portfolio Fund' op de website van Columbia Business School geplaatst zijn.

Extra leuk vinden we trouwens dat een van de nieuwe aandelenselecties sportartikelenfabrikant Nike is. Dat aandeel selecteerden we zelf een paar weken geleden nog voor onze aandelenanalyseservice ValueSelections en die analyse vormde voor ons vervolgens aanleiding aandelen Nike voor ValuePortfolio aan te schaffen.

Het bestuderen van de analyses via bovenstaande link is zeker moeite zeker waard. Maar opgemerkt is wel dat het hier om pittige analyses gaat voor wie zich niet dikwijls met zulke aandelenanalyses bezighoudt. Inhoudelijk zijn de analyses overigens erg goed en de uitleg telkens hoe de intrinsieke waarde is geschat maakt het bestuderen ervan nog meer de moeite waard.


TIP: Wanneer u via de zoekfunctie rechts bovenaan op deze website zoekt op 'Greenwald' krijgt u gelijk onze eerdere berichten te zien waarin deze bekende economieprofessor ter sprake komt.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden