Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

ir. Björn Kijl

Björn Kijl is medeoprichter van Kingfisher Capital, een op value investing principes gebaseerde business model & investment research boutique.

Hij is gespecialiseerd in value investing en business modellen en is tevens werkzaam bij de faculteit Behavioural, Management and Social sciences (BMS) van de Universiteit Twente, waar hij promotieonderzoek heeft verricht op het gebied van business model engineering voor internetdiensten (verdediging gepland voor 2017). Daarnaast is hij visiting researcher aan ESADE Business School in Barcelona alwaar hij jaarlijks gastcolleges verzorgd rondom business model innovatie en ondernemerschap. In 2016 heeft hij eveneens The Heilbrunn Center for Graham & Dodd Investing van Columbia Business School in New York City bezocht en deelgenomen aan het 'Value Investing Program' van prof. Bruce Greenwald. Eind 2017 neemt hij eveneens deel aan het 'FinTech Program' van Oxford Saïd Business School.

Hij geeft regelmatig colleges over bovengenoemde onderwerpen - zowel in Nederland maar ook daarbuiten, zoals bij ESADE Business School in Barcelona, RSM School of Management in Rotterdam, Rijksuniversiteit Groningen, het Hasso Plattner Institute of Design in Potsdam en Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. Ook is hij actief binnen de ICT Labs Knowledge & Innovation Community van het European Institute of Innovation & Technology (EIT).

Hiervoor was Björn werkzaam als consultant en als onderzoeker binnen zowel nationale als internationale onderzoeksprojecten gericht op zaken als business modellen voor vierde generatie mobiele diensten via het Telematica Instituut / de TU Delft en in samenwerking met bedrijven en organisaties als het Finse Nokia en het Duitse Fraunhofer.

Björn studeerde Bedrijfsinformatietechnologie aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de Universiteit Twente waar hij in 2004 cum laude afstudeerde. Verder is hij is co-auteur van de bestseller 'Leer beleggen als Warren Buffett – zijn beleggingsstrategie in theorie & praktijk'.