Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Beleggen in compounders…

Categorie

Volgens Warren Buffett ben je als belegger uiteindelijk veel beter af met het kopen van aandelen van fantastische bedrijven voor een redelijke prijs dan door aandelen te kopen van redelijke bedrijven voor een fantastische prijs.

De succesvolle belegger Chuck Akre, beheerder van het Akre Focus Fund, investeert in lijn met deze filosofie. Bij zijn fonds is sprake van een geconcentreerde portefeuille - de vijf grootste posities* zijn goed voor 40% van het fonds - en eenmaal gekocht blijven de bedrijven jarenlang in portefeuille.

'Compounding machines'

Akre heeft een grote voorkeur voor wat hij 'compounding machines' noemt. Hieronder verstaat hij bedrijven die heel winstgevend zijn, een degelijk management hebben en die bovendien mogelijkheden hebben om een groot deel van de winst tegen een hoog rendement te herinvesteren.

De aandelen van de bedrijven waarin Akre investeert kennen volgens hem een lager dan gemiddeld risicoprofiel. Akre: "De bedrijven waarvan we aandelen bezitten groeien sneller, zijn winstgevender, hebben sterkere balansen en bovendien ligt de waardering dikwijls onder het marktgemiddelde."

Hoewel Chuck Akre voor veel Nederlandse beleggers geen bekende naam is deze video alweer enige tijd geleden opgenomen is wijzen we u er toch graag even op (de video duurt circa 27 minuten).

In bovenstaande video legt Akre zijn filosofie van het beleggen in lucratieve 'compounders' nader toe. Om zulke bedrijven ook zelf te kunnen herkennen is het bekijken van deze video zeker een aanrader.

* Het gaat om de bedrijven American Tower, MasterCard, Markel, Moody's en Visa.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden