Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Columns

Sinds 2007 publiceren we wekelijks een veelgelezen column over value-beleggen. Deze columns worden altijd als eerste naar onze ValueLetter-leden verstuurd. Enige tijd later wordt een aantal van de columns vervolgens op dit blog geplaatst. Wilt u ValueLetter zelf ook (kosteloos) ontvangen? Geef uw interesse in ValueLetter dan gelijk nog even door via het inschrijfformulier op deze pagina.

We halen nieuwe inzichten op (uit New York)

Categorie

Een vraag die ons met enige regelmaat wordt gesteld is hoe we eigenlijk zelf aan onze beleggingsideeën en -inzichten komen. Enkel voor ValueSelections hebben we er daarvan immers al 36 per jaar nodig.

Lees volledig artikel

De beleggingsstrategie van Al Gore

Categorie

Zoals wellicht bekend was hij tussen 1993 en 2001 vicepresident van de Verenigde Staten: Al Gore (1948). Na acht jaar presidentschap van Bill Clinton deed hij in het jaar 2000 zelf een gooi naar het presidentschap waarbij hij erin slaagde de meerderheid van de kiezers achter zich te krijgen.

Lees volledig artikel

[Video] Een optimistische kijk op de toekomst

Categorie

Graag wijzen we u deze week op een recente, erg interessante videopresentatie van Peter Diamandis getiteld 'Demonetizing Everything: A Post-Capitalism World'.

Lees volledig artikel

Buffett's probleem

Categorie

Het is een luxeprobleem, maar toch. De cashreserve van Buffett's investeringsvehikel Berkshire Hathaway heeft bijna de magische grens van US $ 100 miljard bereikt. En tot frustratie van Buffett leveren al deze miljarden nauwelijks iets op.

Lees volledig artikel

E-commerce: enkele (mogelijke) winnaars

Categorie

Onderzoek van pakketjesbezorger UPS wijst uit dat millenials (personen tussen 18 en 34 jaar) inmiddels al 54% van hun inkomen online uitgeven, uitgezonderd de dagelijkse boodschappen. Het cohort van 35- tot 44-jarigen loopt hier een tot twee jaar op achter en de groep 45- tot 54-jarigen nog eens twee tot drie jaar.

Lees volledig artikel

Ons favoriete onderwerp

Categorie

Vorige week stelden we dat uw beleggingshorizon heel wel mogelijk een stuk langer is dan in eerste instantie verondersteld. Aanleiding voor ons om deze week nog eens in te gaan op een van onze favoriete onderwerpen: compounding oftewel exponentiële groei, ook wel het effect van rente op rente genoemd.

Lees volledig artikel

[Video] Professor Siegel over de aandelenmarkt

Categorie

Wanneer het aankomt op de aantrekkelijkheid van de aandelenmarkten kijken we dikwijls met interesse naar de mening van professor Jeremy Siegel. Siegel (71) is al ruim 40 jaar verbonden aan de Wharton School van de University of Pennsylvania.

Lees volledig artikel

De vier filters van Buffett en Munger

Categorie

Voor iedere mogelijke belegging hanteren Warren Buffett en zijn zakenpartner Charlie Munger vier simpele filters. Deze filters zijn zo simpel dat het dooddoeners lijken. Maar vat ze zo niet op. Wij raden zelfs aan deze vier filters in de toekomst ook zelf toe te passen. Grote kans namelijk dat dit uw rendement ten goede komt!

Lees volledig artikel

Charlie Munger: zo houden we onszelf voor de gek

Categorie

Charlie Munger (93) is zoals u waarschijnlijk wel bekend Warren Buffett's briljante zakenpartner. In 1995 gaf hij aan Harvard University een speech getiteld 'The Psychology of Human Misjudgement'. In deze beroemd geworden speech gaat Munger in op de raakvlakken tussen economie en psychologie.

Lees volledig artikel

Het gaat helemaal mis

Categorie

Mogelijk leest u dit bericht vanwege de onheilspellende titel. Maar nee, wij menen niet dat het met de aandelenmarkten helemaal mis dreigt te gaan. Graag vertellen we juist eens waarom pessimisten soms zo slim lijken en waarom u zich daar maar beter bewust van bent...

Lees volledig artikel