Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Columns

Sinds 2007 publiceren we wekelijks een veelgelezen column over value-beleggen. Deze columns worden altijd als eerste naar onze ValueLetter-leden verstuurd. Enige tijd later wordt een aantal van de columns vervolgens op dit blog geplaatst. Wilt u ValueLetter zelf ook (kosteloos) ontvangen? Geef uw interesse in ValueLetter dan gelijk nog even door via het inschrijfformulier op deze pagina.

Mooi, het geld van ABN AMRO is (bijna) terug

Categorie

Gecharmeerd van het beleggen in banken zijn wij in het algemeen niet. In onze ValuePortfolio is zelfs geen enkel bankaandeel te vinden. Maar over ABN AMRO stelden we zo'n anderhalf jaar geleden dat dit aandeel wel heel goedkoop terug naar de beurs werd gebracht.

Lees volledig artikel

[Instructie] Zo kunt u Buffett morgen live volgen

Categorie

Deze week niet zoals gebruikelijk een bericht op zaterdag maar vandaag al en daarvoor hebben we een goede reden...

Lees volledig artikel

Even over de volgende crisis

Categorie

Tien jaar geleden gingen twee investeringsfondsen van de Amerikaanse zakenbank Bear Stearns totaal onverwacht failliet. Dat moment wordt wel gezien als het begin van de kredietcrisis en die crisis ging vervolgens bijna geruisloos over in de eurocrisis.

Lees volledig artikel

Interview met Arend van den Berg (Business Insider)

Categorie

De drukbezochte Nederlands website voor zakelijk nieuws Z24.nl is afgelopen jaar overgegaan in Business Insider Nederland. Wij legden ondernemer Arend van den Berg, de drijvende kracht achter eerder Z24.nl en tegenwoordig Business Insider Nederland, een aantal vragen over onder andere deze opvallende overgang voor.

Lees volledig artikel

Drie ingrediënten (om schatrijk te worden)

Categorie

De laatste jaren behoort Warren Buffett steevast tot een van de rijkste mensen op aarde. Eerder - in 2008 - was hij trouwens al eens het rijkst. Maar het jaar daarop werd hij weer ingehaald door zijn goede vriend en Microsoft-oprichter Bill Gates.

Lees volledig artikel

[Video] Over kastelen, grachten en beleggen

Categorie

De vertaling van het Engelse woord 'moat' is gracht. Een gracht of slotgracht - al dan niet gevuld met water - beschermde kastelen in vroeger tijden tegen aanvallen van buiten.

Lees volledig artikel

Unilever: nu nog ondergewaardeerd?

Categorie

Een aandelenindex bestaat doorgaans uit een mix van goede, middelmatige en slechte bedrijven. Als belegger bent u echter vrij hier zelf een keuze uit te maken en te focussen op de goede bedrijven. Dit zijn bedrijven die beschikken over duurzame competitieve voordelen en daardoor jaar in jaar uit bovengemiddeld winstgevend kunnen zijn.

Lees volledig artikel

De huidige cyclus (van value-aandelen)

Categorie

Emoties - in de basis gaat het om angst en hebzucht - zetten beleggers voortdurend op het verkeerde been. Hierdoor betalen beleggers voor sommige aandelen een te hoge prijs met als consequentie een lager dan gemiddeld toekomstig rendement. Het omgekeerde gebeurt uiteraard ook en daarbij gaat het dan om de zogeheten value-aandelen.

Lees volledig artikel

Wiskundeles van Warren Buffett

Categorie

Wanneer een bedrijf winst maakt kan die winst in essentie op vier manieren worden aangewend. Eerste optie is in het bedrijf herinvesteren, bijvoorbeeld om in geografisch opzicht uit te breiden.

Lees volledig artikel

Analyse cadeau

Categorie

Zoals u waarschijnlijk wel weet publiceren we maandelijks analyses van een drietal value-aandelen voor onze aandelenanalyseservice ValueSelections. Een heel enkele keer maken we een van die analyses ook voor niet-leden openbaar, zo ook deze week.

Lees volledig artikel