Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Historie

Content

Warren Buffett over de staat van de economie

Categorie

Graag wijzen we u deze week op een erg interessant interview met Warren Buffett, heel recent uitgezonden door het Amerikaanse tv-programma PBS NewsHour.

Lees volledig artikel

Zo zit het met valutarisico

Categorie

Vaak wordt gedacht dat wanneer in andere valuta belegd wordt er van valutarisico sprake is. En omgekeerd dat van valutarisico geen sprake is wanneer je als Nederlander of Belg in Europese aandelen belegt. Dat is echter lang niet altijd het geval. Drie voorbeelden ter verduidelijking.

Lees volledig artikel

Bruce Greenwald: "Aandelen zijn niet duur"

Categorie

Graag informeren wij u over een erg interessant interview met Bruce Greenwald. Het gaat om een interview dat eerder deze maand verschenen is in het financiële magazine Barron's.

Lees volledig artikel

[Video] Arnold van den Berg over value investing

Categorie

Onlangs hield value investor Arnold van den Berg een interessante lezing voor medewerkers van Google. Arnold van den Berg, in 1939 geboren in Amsterdam, emigreerde op tienjarige leeftijd met zijn ouders naar de Verenigde Staten alwaar hij in 1974 beleggingsfirma Century Management oprichtte.

Lees volledig artikel

De kracht van rente-op-rente

Categorie

Gisteravond las ik het rapport '2016 Guide to Retirement' van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Een van de in het rapport weergegeven figuren is in het bijzonder interessant en daar wijs ik u graag eens op. Het gaat om een figuur die het effect van rente-op-rente, oftewel exponentiële groei, duidelijk maakt.

Lees volledig artikel