Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Onze visie

Content

Professor Siegel blikt vooruit

Categorie

Bij onszelf ligt de focus bovenal op het analyseren en waarderen van individuele bedrijven. Aandelenmarkten proberen we niet te timen op de korte termijn, omdat we denken dat dit onmogelijk is (op langere termijn tenderen ze overigens wel degelijk opwaarts).

Lees volledig artikel

[Analyse] De beurs zelf is aantrekkelijk

Categorie

Graag delen we een fraai opgemaakte analyse van Euronext die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is hier te downloaden (PDF-bestand).

Lees volledig artikel

Lezersvraag (de Buffett-indicator)

Categorie

Van een nog jonge belegger kregen we onlangs de volgende vraag toegestuurd: "Ik werd gewezen op de Buffett-indicator. Dit was een nieuw begrip voor mij maar bleek een vrij simpele indicator te zijn. Toen Warren Buffett er in 1999 over sprak was de verhouding zo'n 160% en in zijn ogen extreem. Als ik zo wat rond Google zitten we nu rond de 200% (!).

Lees volledig artikel

Op bezoek bij Rowan Nijboer

Categorie

Het is alweer een half jaartje geleden dat wij - ondergetekende en Björn Kijl - in Zwolle op bezoek waren bij Rowan Nijboer. Rowan is beleggingstrainer (al meer dan 900 beleggers volgden zijn training). Ook is hij voorzitter van een beleggingsclub. En daarnaast maakt hij samen met zijn vriendin Barbara een populaire podcast over beleggen, die maandelijks zo'n 35.000 keer beluisterd wordt!

Lees volledig artikel

Te gast bij BNR

Categorie

Gisteravond was ik in Amsterdam te gast bij het BNR-programma 'AEX Factor', gepresenteerd door Paul Laseur. Een nieuw radioprogramma over beurzen, beleggen en vermogen opbouwen.

Lees volledig artikel

De Amazon van China

Categorie

Graag delen we een fraaie opgemaakte analyse van Alibaba die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De Chinese e-commerce-gigant Alibaba wordt wel de Amazon van China genoemd, en dat is een goede vergelijking. De analyse is hier te downloaden (PDF-bestand).

Lees volledig artikel

Mijn weddenschap (GameStop)

Categorie

Wie het beursnieuws met ook maar een schuin oog volgt is het volgende waarschijnlijk niet ontgaan: de koers van GameStop is ontploft. Overdreven dit zo te stellen is het niet: waar GameStop afgelopen april nog een laagste koers van US $ 2,57 bereikte werd afgelopen week een koersniveau van bijna US $ 500 bereikt.

Lees volledig artikel

Even over Facebook

Categorie

Wij hebben aandelen Facebook in bezit. Sinds de beursgang in 2012 is Facebook in koers vertienvoudigd. Volgens sommige analisten is het aandeel nu stevig aan de prijs. Wij delen die mening niet.

Lees volledig artikel

Kellogg is goed winstgevend maar groeit niet

Categorie

Graag delen we een fraaie opgemaakte analyse van de Amerikaanse voedingsmiddelenfabrikant Kellogg die we onlangs hebben opgesteld voor Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.* De analyse is hier te downloaden (PDF-bestand).

Lees volledig artikel

Leuke vraag

Categorie

Een leuke vraag om eens over na te denken: Hoeveel zou u bereid zijn te betalen voor een portefeuille bestaande uit aandelen (een derde) en obligaties (tweederde) van EUR 20 miljard die na aankoop niet van u wordt maar waarvan enkel het rendement u dan toekomt?

Lees volledig artikel