Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Onze visie

Content

Rationeel optimisme

Categorie

We leven in opmerkelijke tijden. Voor obligaties met een totale waarde van meer dan 15 biljoen euro - een biljoen is duizend miljard - is tegenwoordig sprake van een negatieve rente.

Lees volledig artikel

[Video] Presentatie Joel Greenblatt

Categorie

Graag wijzen we u deze week op een interessante presentatie van Joel Greenblatt (deze video duurt circa 40 minuten).

Lees volledig artikel

Vijf zeer gedegen analyses

Categorie

De vijf nieuwe aandelenselecties voor het '5x5x5 Student Investment Fund' van de Amerikaanse universiteit Columbia Business School zijn bekend. Er zijn vijf zeer gedegen analyses beschikbaar gesteld - echt materiaal voor de liefhebber - waar we onderaan dit bericht graag op wijzen...

Lees volledig artikel

Onze kijk op aandeleninkoop

Categorie

Veel bedrijven waarin we zelf beleggen besteden geld aan het inkopen van eigen aandelen. Dat zou, zo wordt soms gemeend, een praktijk zijn waarmee enkel aandeelhoudersbelangen zijn gediend. En vandaar dat sommige Amerikaanse politici nu van mening zijn dat aandeleninkoop wettelijk beperkt zou moeten worden. De gedacht is dat er dan meer geld overblijft voor echte investeringen.

Lees volledig artikel

[Analyse cadeau] Unilever is een mooie belegging

Categorie

We hebben iets moois dat we graag met u willen delen. Het gaat om de fraai opgemaakte analyse van Unilever. Deze analyse van Unilever verscheen onlangs in Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB):

Lees volledig artikel

Dit doen we allemaal niet (best veel)

Categorie

Al lange tijd informeren wij beleggers wekelijks over onze value beleggen-filosofie en de daadwerkelijke toepassing daarvan in de praktijk. Hoog tijd om daarom nu eens aandacht te besteden aan wat we allemaal niet doen. Dat is namelijk best veel.

Lees volledig artikel

Trump, Xi en de Val van Thucydides

Categorie

Dit weekend ontmoet de Amerikaanse president Trump zijn Chinese evenknie Xi Jinping in Japan. Beleggers hopen dat deze ontmoeting leidt tot een uitweg uit de handelsoorlog die inmiddels alweer meer dan een jaar voortduurt.

Lees volledig artikel

Drie interviews... met onszelf

Categorie

Graag wijzen wij u op drie interviews... met onszelf. Het gaat om interviews die al wat eerder in beleggersmagazine Beleggers Belangen hebben gestaan maar die qua inhoud nog grotendeels actueel zijn.

Lees volledig artikel

Werkt value-beleggen niet meer?

Categorie

Nooit eerder waren value-aandelen relatief gezien zo aantrekkelijk geprijsd als nu. Nooit is dan misschien wat overdreven maar in ieder geval waren value-aandelen decennialang niet zo goedkoop ten opzichte van het marktgemiddelde (zie ook bijvoorbeeld dit MarketWatch-artikel).

Lees volledig artikel

[Analyse cadeau] Home Depot heeft de wind mee

Categorie

We hebben iets moois dat we graag met u willen delen. Het gaat om de fraai opgemaakte analyse van Home Depot, 's werelds grootste bouwmarktketen.

Lees volledig artikel