Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Columns

Sinds 2007 publiceren we wekelijks een veelgelezen column over value-beleggen. Deze columns worden altijd als eerste naar onze ValueLetter-leden verstuurd. Enige tijd later wordt een aantal van de columns vervolgens op dit blog geplaatst. Wilt u ValueLetter zelf ook (kosteloos) ontvangen? Geef uw interesse in ValueLetter dan gelijk nog even door via het inschrijfformulier op deze pagina.

Iets leuks voor het paasweekend

Categorie

In dit zonovergoten paasweekend hebben wij iets leuks voor u: vijf fraai opgemaakte analyses van kwaliteitsbedrijven die in uw portefeuille wellicht niet zouden misstaan.

Lees volledig artikel

De intrinsieke waarde van uw portefeuille

Categorie

Vrijwel alles kan een goede belegging zijn mits de prijs goed is. En of de prijs goed is, is afhankelijk van de waarde. Als belegger is van groot belang te weten dat prijs en waarde aan elkaar gelijk kunnen zijn maar heel dikwijls ook behoorlijk van elkaar afwijken.

Lees volledig artikel

YouTube versus Netflix

Categorie

Een van de aandelen in onze modelportefeuille ValuePortfolio (https://www.valueportfolio.net) is Alphabet, het moederbedrijf van Google. Het snelstgroeiende onderdeel binnen de Google-divisie is videoplatform YouTube.

Lees volledig artikel

De tolbrug van Moody's

Categorie

We hebben iets moois en dat willen we graag met u delen. Het gaat om de fraai opgemaakte analyse van Moody's, de bekende kredietbeoordelaar. Onze analyse van Moody's verscheen heel recent in Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters:

Lees volledig artikel

Het begin van het einde?

Categorie

Wereldwijd heeft inmiddels driekwart van alle volwassenen toegang tot internet. Een fors deel van de rest zal ongetwijfeld nog volgen maar de grootste groei is er wat dit betreft wel geweest.

Lees volledig artikel

Wat is uw exit-strategie?

Categorie

Waar bibliotheken zijn volgeschreven over het kopen van aandelen is er relatief weinig aandacht voor het moment van verkoop. Voor onze eigen modelportefeuille ValuePortfolio voerden we dit jaar nog geen enkele verkoop uit (aankopen evenmin) maar het rendement sinds januari bedraagt intussen al wel weer 16,5%. Hiermee is een nieuwe recordstand bereikt.

Lees volledig artikel

[Video] Het volledige Buffett-interview

Categorie

Graag wijzen wij u deze week op het volledige Buffett-interview zoals eerder deze week uitgezonden door de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Dit interview met Warren Buffett duurt maar liefst 2 uur maar is de tijd van het bekijken zeker waard. Een paar van de onderwerpen die aan bod komen betreffen:

Lees volledig artikel

[Video] Interview met Charlie Munger

Categorie

Charlie Munger is zoals u waarschijnlijk wel bekend Buffett's briljante zakenpartner. Hij is inmiddels 95 jaar (!) en werd onlangs geïnterviewd door CNBC's verslaggever Becky Quick. Een heel scala aan onderwerpen kwam toen ter sprake.

Lees volledig artikel

Focus op de bekende bekendheden

Categorie

De voormalige minister van Defensie van de Verenigde Staten Donald Rumsfeld stelde - vrij vertaald - eens het volgende: "Er bestaan 'bekende bekendheden', dit zijn de zaken die we weten. En er zijn 'bekende onbekenden' oftewel zaken waarvan we weten dat we ze niet weten. En dan zijn er nog 'onbekende onbekenden', zaken waarvan we niet weten dat we ze niet weten."

Lees volledig artikel

Joel Greenblatt over zijn beleggingsstrategie

Categorie

Graag wijzen we u deze week op een interessante, recente presentatie van 'superbelegger' Joel Greenblatt (deze video duurt circa 60 minuten).

Lees volledig artikel