Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Joel Greenblatt over zijn strategieverandering

Categorie

Naast Warren Buffett behoort ook 'superbelegger' Joel Greenblatt tot onze voorbeelden.

Greenblatt (1957), adjunct professor aan de Columbia Business School, is zoals u misschien wel weet - we hebben het immers wel vaker over hem - een van de meest succesvolle value-beleggers aller tijden. Met zijn investeringsfonds Gotham Capital behaalde hij tussen 1985 en 1995 een gemiddeld jaarlijks rendement van 34% (na aftrek van alle kosten).

In 1995 stopte Greenblatt met zijn succesvolle investeringsfonds om uitsluitend nog voor eigen rekening te beleggen.

Maar ruim een decennium later is Greenblatt terug van weggeweest. Met opmerkelijk genoeg een strategie die veranderd is. In deze video legt Greenblatt uit waarom hij zijn strategie heeft gewijzigd en wat volgens hem het 'geheim' van value-beleggen is (de video duurt circa 27 minuten).

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden