Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Buffett doet grootste overname ooit

Categorie

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett, bestaat eigenlijk uit twee verschillende delen. Enerzijds zijn er de beleggingen in grote beursgenoteerde bedrijven als Coca-Cola, IBM en Wal-Mart. Anderzijds vallen er onder Berkshire meer dan zeventig dochterbedrijven welke actief zijn in heel verschillende sectoren.

Wat betreft de dochterbedrijven valt te denken aan verzekeraars (onder andere Geico), een verfproducent (Benjamin Moore), een ondergoedfabrikant (Fruit of the Loom) en ketchupproducent Heinz. Met de winsten die deze dochterbedrijven ieder jaar maken kan Buffett weer in andere bedrijven investeren.

NRC Q

Omdat sprake is van gestaag groeiende winsten bij een eveneens gestaag groeiend aantal dochterbedrijven is het niet vreemd dat Buffett regelmatig nieuwe overnames kan melden. Zo werd afgelopen week bekend dat vliegtuigonderdelenfabrikant Precision Castparts wordt overgenomen voor maar liefst US $ 37,2 miljard, Buffett’s grootste overname ooit.

NRC Q, de zakelijke website van NRC Handelsblad, zette Buffett’s grootste overname ooit in perspectief. Ook wij werden om reactie gevraagd. Het artikel van NRC Q treft u hier aan.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden