Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video's] Buffett over de aanslagen in Parijs

Categorie

Ik ben drie video's met Warren Buffett tegengekomen die ik graag wil delen. Stuk voor stuk zijn het recente videofragmenten van slechts enkele minuten!

Videofragment 1

In deze eerste video komen recente veranderingen in Buffett's investeringsportefeuille aan de orde. Zo is het belang in technologieconcern IBM uitgebreid. Ook komen de terreuraanslagen in Parijs ter sprake. Buffett stelt dat deze aanslagen geen invloed hebben op zijn investeringsbeslissingen.

Videofragment 2

Enkele jaren geleden nam Buffett samen met de Braziliaanse investeringsmaatschappij 3G Capital de Amerikaanse ketchupfabrikant Heinz over. 3G Capital staat bekend als harde saneerder en ook bij Heinz werd fors gesaneerd en verloren heel wat medewerkers hun baan. Hoe denkt Buffett daar over? En waar ligt hij 's nachts wakker van?

Videofragment 3

Buffett vraagt zich af hoe hij eigenlijk niet optimistisch over de toekomst kan zijn. Er wordt voortdurend vooruitgang geboekt op allerlei gebieden. "Was ik 200 jaar geleden geboren dan zou mijn leven slechts een fractie zijn geweest van wat het nu is", aldus Buffett.

Wat betreft de Verenigde Staten en China stelt hij dat beide landen een "zeer, zeer goede toekomst" voor de boeg hebben.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden