Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Is Berkshire Hathaway een koopje?

Categorie

Volkskrant: "Orakel Buffett zat ernaast met zijn marktvoorspellingen"

Het Financieele Dagblad: "Slechtste beleggingsjaar voor Buffett sinds 2009"

De Financiële Telegraaf: "Jammerlijk jubileumjaar voor Warren Buffett"

Hierboven enkele recente koppen van artikelen over Buffett's prestaties afgelopen jaar. Waar de Amerikaanse beursindex S&P 500 ongeveer 2% daalde ging de koers van Buffett's investeringsvehikel Berkshire Hathaway zo'n 13% omlaag.

Maar weet u dat Buffett de koersontwikkeling van Berkshire Hathaway op korte termijn helemaal niet zo interessant vindt. Veel belangrijker is dat zijn bedrijf onderliggend meer waard wordt en afgelopen jaar was dat opnieuw het geval. De beurskoers volgt die tendens uiteindelijk vanzelf.

Berkshire Hathaway lijkt koopwaardig

Een jaar geleden was Berkshire Hathaway naar ons oordeel al niet duur. Sindsdien is de intrinsieke waarde verder gestegen maar de beurskoers zelf juist gedaald. Door deze drie zaken menen wij dat Berkshire Hathaway onderhand misschien wel een koopje te noemen is.

Hedgefundmanager Whitney Tilson veronderstelt dat de intrinsieke waarde van Berkshire Hathaway eind dit jaar circa 45% hoger ligt vergeleken met het koersniveau nu. Wij kunnen ons in zijn waardering goed vinden. Hoe Whitney Tilson tot zijn raming gekomen is laat hij in een verhelderende analyse zien (aanrader; PDF-bestand).

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden