Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Deze vijf aandelen kocht ik afgelopen week bij

Categorie

Afgelopen tijd ben ik door beleggers regelmatig gevraagd wanneer de koersdalingen eindelijk stoppen. Mijn eerlijke antwoord is dan steevast dat ik geen idee heb...

Aandelenbeurzen zijn op korte termijn niet te voorspellen. Op lange termijn is dat anders. Want doordat beursgenoteerde bedrijven als groep onderliggend waarde creëren loopt de intrinsieke waarde van de beurs in totaliteit gestaag op. Maak de periode kortom lang genoeg en vrijwel zeker dat de beurs aan het einde daarvan hoger staat.

De kans op hogere koersniveaus na verloop van tijd is uiteraard groter wanneer de waarderingen aanvankelijk al niet hoog waren. Naar mijn oordeel zijn de waarderingen momenteel redelijk bescheiden en de recente koersdalingen waren voor mij dan ook aanleiding wat extra aandelen bij te kopen.

Niet zomaar aandelen

De aandelen die ik heb bijgekocht zijn niet zomaar wat willekeurige aandelen. Elk van de bijgekochte aandelen (u treft ze hieronder aan) behoort op dit moment namelijk tot de 5% best scorende aandelen in een gecombineerde ranking op de factoren 'goed' (return on invested capital) en 'goedkoop' (earnings yield).

Gemiddeld en over langere periodes bezien renderen zulke selecties bovengemiddeld. Aangezien met individuele aandelen altijd een slag om de arm moet worden gehouden is het wel slim de individuele aandelenposities niet veel groter te laten zijn dan enkele procenten van een portefeuille.

Onze eerder opgestelde analyses van deze bedrijven treft u aan op de ledenpagina van onze ValueSelections-aandelenanalysedienst. Wanneer u daartoe al toegang heeft kunt u voor de analyses zonder omwegen inloggen via http://mijn.valueselections.net.

De vijf aandelen die ik heb bijgekocht (voor eigen rekening):

Bedrijf: Apple
Return on invested capital: 35,5%
Earnings yield: 11,8%
Ik betaalde per aandeel: US $ 95,25
Website: http://www.apple.com

Bedrijf: Bed Bath & Beyond
Return on invested capital: 34,8%
Earnings yield: 16,5%
Ik betaalde per aandeel: US $ 42,59
Website: http://www.bedbathandbeyond.com

Bedrijf: GNC Holdings
Return on invested capital: 56,5%
Earnings yield: 12,8%
Ik betaalde per aandeel: US $ 24,91
Website: http://www.gnc.com

Bedrijf: Hibbett Sports
Return on invested capital: 42,1%
Earnings yield: 18,4%
Ik betaalde per aandeel: US $ 29,38
Website: http://www.hibbett.com

Bedrijf: Thor Industries
Return on invested capital: 47%
Earnings yield: 12,2%
Ik betaalde per aandeel: US $ 48,25
Website: http://www.thorindustries.com


Om met het beleggen in aandelen een goed rendement te realiseren zijn twee zaken cruciaal. Allereerst een gedegen strategie, zoals value-beleggen. En ten tweede moet u zich niet van de wijs laten brengen door de soms heftige koersschommelingen tussentijds.

Een suggestie om wat minder gevoelig voor koersfluctuaties te worden is simpelweg goed bekend zijn met de onderliggende bedrijven zelf (ValueSelections helpt u daarmee!). Die bedrijven zelf zijn vaak namelijk een stuk stabieler dat de fluctuerende aandelenkoersen soms doen vermoeden...

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden