Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Op bezoek bij Buffett (foto's)

Categorie

Vanuit Omaha, Nebraska in de Verenigde Staten informeerden wij u eerder al kort over de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway. Voor een nog beter beeld van het Warren Buffett-weekend treft u hieronder nog een heel aantal foto's van ons bezoek aan Omaha aan.

Om toegang te krijgen tot de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway zijn zogeheten credentials vereist. Deze toegangskaarten zijn door iedere belegger aan te vragen die aandelen Berkshire Hathaway in bezit heeft.

Op de dag dat we in Omaha aankwamen (donderdag 28 april) eten we samen met een aantal andere Nederlandse beleggers bij een restaurant van restaurantketen Ruby Tuesday.

Vrijdagmiddag opent het CenturyLink Center Omaha om exact 12:00 uur de deuren. In de expositiehal staan stands van heel wat Berkshire Hathaway-dochterbedrijven. Voordat de deuren openen vormen zich lange rijen.

Ook Coca-Cola is met een stand aanwezig. Berkshire Hathaway bezit ongeveer 10% van Coca-Cola en Warren Buffett zelf staat erom bekend dat hij dagelijks meerdere blikjes Cherry Coke drinkt.

Dit is de stand van Precision Castparts, de vliegtuigonderdelenfabrikant die door Berkshire Hathaway afgelopen jaar voor meer dan US $ 30 miljard werd overgenomen. Buffett stelt dat Precision Castparts profijt heeft van de overname door Berkshire Hathaway.

Autoverzekeraar Geico is een van de dochterbedrijven van Berkshire Hathaway. Vanwege de heel scherpe tarieven weet Geico voordurend marktaandeel te winnen.

De stand van 'fun food'-keten Dairy Queen. Hoewel Dairy Queen zich eerder vooral richtte op ijs is het assortiment meer en meer gaan lijken op dat van bedrijven als McDonald's. Dairy Queen heeft wereldwijd meer dan 6.000 filialen.

Het totale aantal medewerkers van Berkshire Hathaway bedraagt 367.000. Het aantal medewerkers van (dochterbedrijven) van Berkshire in Nederland bedraagt 758 en het aantal in België 1.339.

Op vrijdagmiddag 29 april bezoeken we een Value Investing Panel georganiseerd door studenten van Creighton University. Hier ontmoeten we ook Robert Cialdini (derde van links), auteur van het boek Influence. Buffett's zakenpartner Charlie Munger vond dit boek zo goed dat hij Cialdini als bedankje een aandeel Berkshire Hathaway toestuurde (inmiddels meer dan US $ 200.000,- waard).

De panelleden van het Value Investing Panel (Tom Digenan, Lawrence Cunningham, Bruce Greenwald, Patrick Brennan en Peter Heckmann) nemen plaats.

Op vrijdagavond bezoeken we het "From Graham to Buffett and Beyond"-diner georganiseerd door Columbia Business School. Aanwezig hierbij is onder meer de bekende hedgefundmanager Bill Ackman.

Het panel van het "From Graham to Buffett and Beyond"-diner. Helemaal links ziet u Bruce Greenwald, door The New York Times wel de 'guru to Wall Street's gurus' genoemd.

In het CenturyLink Center Omaha, enkele uren voordat de aandeelhoudersvergadering daadwerkelijk begint. Via deze link is de hele vergadering overigens terug te bekijken (deze video duurt maar liefst 7 uur!).

Een impressie van de aandeelhoudersvergadering. Door middel van grote videoschermen zijn Buffett en Munger vanaf iedere zitplek goed te zien.

Na afloop van de aandeelhoudersvergadering organiseerden wij voor Nederlandse en Belgische beleggers een borrel. Voor een indruk hiervan wijzen we op dit videofragment dat werd uitgezonden door RTL Nieuws.

Een filiaal van GameStop in Omaha. Voor eigen rekening hebben we aandelen van dit bedrijf in bezit (een eerdere analyse van GameStop is beschikbaar op de ledenpagina van ValueSelections).

Een filiaal van AutoZone, een beursgenoteerde retailer van auto-onderdelen en -accessoires. Dit bedrijf kocht de afgelopen jaren extreem veel eigen aandelen in en presteerde op de aandelenmarkt bijzonder goed (een eerdere analyse van ons van AutoZone treft u aan op de ledenpagina van ValueSelections).

Zondagavond hebben we gegeten bij Gorat's, het favoriete steakhouse van Warren Buffett.

We bestelden er 'Warren Buffett's favorite': een flinke T-bone steak.

Ook Warren Buffett zelf was bij Gorat's aanwezig. Buffett's zakenpartner Charlie Munger zat met zijn familie aan een tafel naast die van ons te eten en ook Bill Gates kwam nog even voorbij lopen om Charlie Munger te begroeten.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden