Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] De inzichten van Gerhard Hormann

Categorie

Wellicht belegt u met het oog op aanvullend pensioen. Of om eerder te kunnen stoppen met werken. Om dat doel te bereiken is er naast vermogensopbouw en het verhogen van de inkomsten nog een andere optie: de uitgaven verlagen.

Op deze laatste optie heeft Gerhard Hormann (1961), auteur van veelgelezen boeken als 'Het Plakbandpensioen', 'Hypotheekvrij!', 'Helemaal vrij!', 'Het nieuwe nietsdoen' en 'De omgekeerde werkweek' zich helemaal gestort.

Verrassende inzichten

Met het geld dat Hormann uitspaarde heeft hij in versneld tempo zijn hypotheek afgelost. In zekere zin heeft hij zichzelf daarmee een basisinkomen verschaft: met een hypotheekvrij huis zijn Hormann's woonlasten inmiddels minimaal geworden.

Het versneld aflossen van hypotheekschuld vergt opoffering en doorzettingsvermogen. En al helemaal in Nederland waar onze overheid hypotheekschuld stimuleert en de huizenprijzen (en de hypotheekschuld!) juist daardoor extra hoog zijn. Desondanks stelt Hormann dat het versneld aflossen hem tot een ander mens heeft gemaakt en zijn leven erdoor is veranderd.

In deze video, beschikbaar via online videokanaal 7 Ditches TV, vertelt Hormann in gesprek met financieel journalist Janneke Willemse over de soms verrassende inzichten die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan (de video duurt circa 31 minuten).

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden