Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Professor Stiglitz: "Deze euro werkt niet"

Categorie

Afgelopen weekend was de Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz (73) te gast bij het discussieprogramma Buitenhof. Dit ter promotie van de Nederlandse vertaling van zijn nieuwe boek getiteld "De euro: hoe de gemeenschappelijke munt de toekomst van Europa bedreigt".

De boodschap van Stiglitz, hoogleraar economie aan Columbia University, is simpel en ernstig tegelijk: deze euro werkt niet. Het is of hervormen (lees: meer Europa) of de euro ontmantelen.

Stiglitz: "Als de euro in de huidige vorm al overleeft, komen daar enorme kosten bij kijken: een depressie in de zuidelijke landen, instabiliteit en aanhoudend lage groei in grote delen van het continent. En waarschijnlijk overleeft de muntunie dan een tijdje, om vervolgens alsnog uit elkaar te vallen."

Zelf schrijven we al zo'n tien jaar lang over de grote risico's, gebreken en nadelen verbonden aan het euro-experiment. De visie van professor Stiglitz sluit hier naadloos op aan.

Via deze link is het interview van afgelopen week met professor Stiglitz te bekijken. Het videofragment met Joseph Stiglitz duurt circa 18 minuten.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden