Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Na tien jaar werken met pensioen?

Categorie

Zijn echte naam is Peter Adeney maar online is hij vooral bekend als Mr. Money Mustache. Peter Adeney is 41 jaar en intussen al 11 jaar met pensioen.

Volgens Mr. Money Mustache, een iets strengere versie van Peter Adeney zelf, gaat vrijwel niemand echt verstandig met zijn of haar inkomsten en uitgaven om. En bovendien vergt het volgens Mr. Money Mustache veel minder tijd dan vrijwel iedereen aanvankelijk denkt om voldoende vermogen op te bouwen om met pensioen te kunnen.

Tijdens een symposium afgelopen zomer in Portland, Oregon vertelde de in Canada geboren Peter Adeney over zijn inzichten en filosofie aangaande een (extreem) vroeg pensioen. Via deze link hieronder is deze interessante presentatie terug te kijken (de video duurt circa 28 minuten).

Peter Adeney stopte op 30-jarige leeftijd met zijn baan als softwareontwikkelaar met het plan zich volledig te richten op zijn gezin en het aanstaande vaderschap. Zo'n zes jaar later realiseerde hij zich dat veel oud-collega's niet enkel nog steeds een goedbetaalde baan hadden maar tevens dat zij hun luxer wordende levensstijl nog altijd amper konden betalen.

Dit inzicht was voor Peter aanleiding te beginnen met een blog met als doel mensen bewuster van hun uitgaven te maken. Zijn blog is de afgelopen jaren door meer dan 16 miljoen personen bezocht en biedt nuttige en inspirerende inzichten over zaken als geluk, financiële onafhankelijkheid en de voordelen van werk wanneer geld er eigenlijk al niet meer toe doet.

Kortom, neemt u even de tijd om deze presentatie te bekijken om zelf te zien hoe het mogelijk is al na zo'n tien jaar werken met pensioen te kunnen, vrijwel onafhankelijk van de hoogte van het inkomen. Om vervolgens veel langer dan bij een gebruikelijk pensioen de tijd te hebben voor zaken die u er echt toe vindt doen.

Via http://www.mrmoneymustache.com kunt u overigens het blog van Peter Adeney raadplegen.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden