Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Professor Siegel: "Ik ben wat minder optimistisch"

Categorie

Zelf besteden we onze tijd grotendeels aan het bestuderen van individuele aandelen. Maar wanneer het gaat om de waardering van de aandelenmarkt in totaliteit kijken we met interesse naar de visie van professor Siegel.

Jeremy Siegel (70) is al veertig jaar verbonden aan de Wharton School van de University of Pennsylvania. Hij is auteur van de klassieker die bij geen belegger in de boekenkast mag ontbreken: 'Stocks for the Long Run'.

Matige vooruitzichten voor de korte termijn

In een recent videogesprek stelt Siegel: "Hoewel een aantal bedrijven de prognoses voor het derde kwartaal heeft overtroffen zijn de vooruitzichten voor de komende tijd niet bijster optimistisch. We hebben de verkiezingen voor de boeg. We hebben een renteverhoging voor de boeg. [...] Dat maakt het voor aandelen lastig overtuigend opwaarts te klimmen."

Siegel benadrukt overigens wel dat aandelen nog altijd zijn favoriete beleggingscategorie vormen en zeker niet tot het kamp der pessimisten is gaan behoren. Een hogere rente mag voor aandelen dan niet gunstig zijn maar punt is wel dat de rente wordt verhoogd omdat het economisch beter gaat. "En een sterkere economie vormt juist een stimulans voor aandelen", aldus de professor.

Siegel: "De vooruitzichten voor de bedrijfswinsten in 2017 zijn heel goed. Komen we daar ook maar enigszins bij in de buurt dan staat er een fantastisch aandelenjaar voor de boeg", besluit Siegel.

Het videofragment met professor Siegel is via deze link te bekijken.

 

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden