Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Warren Buffett over Donald Trump

Categorie

Graag wijs ik u op een erg interessante video. Het gaat om een uitvoerig video-interview met Warren Buffett beschikbaar gesteld via de site CNN Money, onderdeel van nieuwszender CNN (de video duurt circa 45 minuten).

In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft Buffett zich meermaals uitgesproken voor Hillary Clinton, de tegenkandidaat van Donald Trump. In deze video legt Buffett de belangrijkste reden toe voor zijn steun aan Hillary Clinton (hint: dit heeft met atoomwapens te maken)

'100% optimistisch'

Over de toekomst van de Verenigde Staten - en ook van de wereld in zijn geheel - is Buffett onveranderd '100% optimistisch'. Buffett stelt dat het systeem van de vrije markt ervoor zorgt dat de totale welvaart alsmaar verder stijgt.

Dat niet iedereen in gelijke mate van de alsmaar stijgende totale welvaart profiteert hangt samen met een toenemende mate van specialisatie. Groeiende inkomensongelijkheid is het gevolg daarvan.

Volgens Buffett moet niet de gans met de gouden eieren worden geslacht (lees: het systeem van de vrije markt waardoor de totale welvaart alsmaar verder stijgt) maar moet een oplossing gevonden worden voor de groeiende inkomensongelijkheid. Buffett's ideeën hierover komen in de video aan bod, evenals verscheidende andere onderwerpen waaronder Buffett's kijk op aandelen momenteel...

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden