Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Warren Buffett en Bill Gates

Categorie

Graag wijs ik u op een interessante video...

Warren Buffett en Microsoft-oprichter Bill Gates bezochten afgelopen week namelijk Columbia Business School in New York. Daar gaven zij antwoord op veel interessante, heel uiteenlopende vragen die studenten aan hen stelden.

Gevraagd werd onder meer hoe om te gaan met het verdwijnen van werkgelegenheid als gevolg van automatisering. "In eerste instantie moet alles erop gericht zijn de productiviteit te verhogen", aldus Buffett. "Maar mensen die buiten de boot vallen zonder dat ze daar zelf iets aan kunnen doen moeten wel kunnen meeprofiteren van de stijgende welvaart en daar ligt een rol voor de overheid."

Een andere student stelde Buffett de vraag wat voor bedrijf hij zou beginnen zou hij nu aan het begin van zijn carrière staan. Buffett stelt dat hij exact dezelfde carrièrekeuzes zou maken. Buffett's advies aan de studenten: "Probeer de baan te vinden die je zou kiezen wanneer je helemaal geen baan nodig zou hebben."

Ieder leven van gelijke waarde

Buffett doneert vrijwel zijn volledige vermogen aan goede doelen. Meer dan eens krijgt hij kritiek op het feit dat hij zich hierbij niet enkel op de Verenigde Staten richt. Maar Buffett zelf stelt dat hij zich wat filantropie betreft ook in de toekomst op opkomende landen wil blijven richten.

"Wanneer de hoeveelheid geld gelimiteerd is dan kun je voor eenzelfde bedrag buiten de Verenigde Staten meer mensen helpen", aldus Buffett. "En het is mijn persoonlijke overtuiging dat ieder leven van gelijke waarde is."

Via deze link hieronder is de vraag-en-antwoordsessie met Warren Buffett en Bill Gates terug te zien (de video duurt circa 75 minuten).

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden