Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Buffett: "Ik heb veel aandelen Apple gekocht"

Categorie

Afgelopen maandag stond het programma Squawk Box van de Amerikaanse nieuwszender CNBC geheel in het teken van Warren Buffett. Via deze link is de uitzending, in een behoorlijk aantal korte videofragmenten opgeknipt, te bekijken.

Apple

Over de waarderingen van aandelen in het algemeen maakt Buffett zich vooralsnog weinig zorgen, ondanks de recente koersstijgingen. Buffett: "Aandelen zijn zelfs nog wat aan de goedkope kant wanneer rekening gehouden wordt met de huidige rentestanden."

De afgelopen maanden heeft Buffett naar eigen zeggen voor circa US $ 20 miljard aandelen bijgekocht. Met name aandelen Apple. Zelf bezitten we eveneens aandelen Apple: zowel met ValuePortfolio als met ValueFormula hebben we een positie in dit bedrijf.

Het aantal aandelen Apple in bezit van Buffett's investeringsvehikel Berkshire Hathaway is in slechts een paar maanden tijd vertienvoudigd, tot ongeveer 133 miljoen. Bij een huidige beurskoers van Apple van circa US $ 140 heeft deze positie daarmee nu een waarde van ongeveer US $ 18 miljard en dat is zelfs voor Buffett heel substantieel.

Een directe link naar het fragment waarin Apple ter sprake komt is hier beschikbaar:

PS: Voor Effect, het beleggersblad uitgegeven door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), selecteerden we Apple eind vorig jaar als een van onze favoriete aandelen voor 2017. Dit artikel kunt u hier raadplegen (PDF-bestand).

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden