Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Een optimistische kijk op de toekomst

Categorie

Graag wijzen we u deze week op een recente, erg interessante videopresentatie van Peter Diamandis getiteld 'Demonetizing Everything: A Post-Capitalism World' (de video duurt circa 30 minuten).

Exponentiële groei

Zelf schrijven we met enige regelmaat over de dikwijls onderschatte kracht van exponentiële groei. En met het gespreid beleggen volgens de value-filosofie trachten we daar zelf optimaal van te profiteren.

Peter Diamandis, naast mede-oprichter van de Singularity Universty ook auteur van het boek 'Abundance: The Future Is Better Than You Think', wijst in zijn videopresentatie op de exponentiële effecten van toenemende rekenkracht van computerchips. En op de impact van technologische disruptie in veel sectoren.

Een in de media breed uitgemeten gevolg van technologische disruptie is dat in de toekomst in veel sectoren mogelijk veel banen zullen verdwijnen, en daarmee inkomen voor veel mensen. Door technologische disruptie zouden enkelen extreem rijk worden, en de rest arm.

Peter Diamandis, zelf overigens een voorstander van het idee van een basisinkomen, is over de opmars van technologie minder somber. Volgens hem zorgt een tegengestelde kracht er namelijk gelijktijdig voor dat de kosten van levensonderhoud aanzienlijk zullen dalen. In de videopresentatie legt hij uit hoe dit precies zit.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden