Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Ray Dalio: "Ik voorzie een omgekeerde crash"

Categorie

Graag wijzen we u op een erg interessant videogesprek met Ray Dalio van afgelopen week. Dalio is de oprichter van Bridgewater Associates, 's werelds grootste investeringsfonds met zo'n US $ 160 miljard onder beheer. Dit fonds is door Dalio in 1975 opgericht vanuit zijn tweekamerappartement in New York.

Het interview met Dalio zoals uitgezonden door zakenzender CNBC is opgenomen in Davos (Zwitserland) waar afgelopen week het World Economic Forum plaatsvond.

[Het volledige interview duurt zo'n 15 minuten. Bekijkt u hiervoor de video onderaan het artikel dat beschikbaar is via de link hierboven.]

Omgekeerde beurscrash

Waar aandelenbeurzen alweer vele jaren opwaarts tenderen en er door sommigen wordt gewaarschuwd voor een onvermijdelijke daling houdt Dalio juist rekening met het omgekeerde: sterke stijgingen oftewel een omgekeerde beurscrash ("a market blowoff"). "Als je geld aanhoudt, zul je je behoorlijk stom gaan voelen", aldus Dalio.

De omstandigheden voor aandelen zijn naar het oordeel van Dalio bijzonder gunstig: "Inflatie is geen probleem, de groei is goed, alles is eigenlijk behoorlijk goed met bovendien nog een forse stimulans vanwege de veranderingen in de [Amerikaanse] belastingwetgeving in het vooruitzicht."

De omgekeerde beurscrash die door Dalio wordt voorzien wordt gevoed door geld van banken, bedrijven en beleggers: "Er staat nog heel veel geld langs de zijlijn... We zullen worden overspoeld door kapitaal", aldus Dalio.

Individuele aandelen

Wij kunnen ons het scenario dat Ray Dalio voorziet voorstellen. Zelf richten we ons echter met name op individuele bedrijven en de aandelen daarvan.

Gespreid beleggen in sterke, op aandeelhouderswaarde gerichte bedrijven op het moment dat de aandelen daarvan aantrekkelijk gewaardeerd zijn is volgens ons een formule voor succes. Grote kans overigens dat vooral ook zulke aandelen stevig zullen stijgen wanneer het beursscenario dat Dalio voorziet waarheid wordt.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden