Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Analyse van een compounder

Categorie

Er ligt een klein 'cadeautje' voor u klaar. Het gaat om een fraai opgemaakte analyse van Starbucks, de bekende koffieketen uit de Verenigde Staten. Deze analyse verscheen recent in Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters:


Bedrijf: Starbucks Corporation (koffieketen)

Actuele koers: US $ 54,58

Geschatte intrinsieke waarde: US $ 70,-

Onze analyse (PDF-bestand)


Vanwege de structureel hoge winstgevendheid en het kunnen herinvesteren van een deel van de winst typeren wij Starbucks als een zogeheten compounder. Onder compounders verstaan wij bedrijven waarbij voortdurend sprake is van waardecreatie wat verklaart dat de aandelen ervan doorgaans gestaag stijgen, uiteraard wel met fluctuaties tussentijds.

Starbucks beoordelen wij als een aantrekkelijk aandeel momenteel vanwege de vermeende onderwaardering. Beleg gespreid in aantrekkelijk gewaardeerde compounders, word niet zenuwachtig van koersfluctuaties tussentijds en u zult zien dat de waarde van uw portefeuille uiteindelijk gestaag omhoog kruipt...

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden