Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Is Berkshire Hathaway nog aantrekkelijk?

Categorie

Graag wijzen we u deze week op een goede en zeer recent geactualiseerde analyse van Buffett's Berkshire Hathaway (PDF-bestand). Het doornemen van deze analyse van de bekende value belegger Whitney Tilson is zeker de moeite waard. Tilson laat onder meer zien hoe hij tot zijn intrinsieke waarderaming is gekomen waaruit hij afleidt dat Berkshire Hathaway momenteel aantrekkelijk is.

Beurswaarde en intrinsieke waarde zijn vaak niet aan elkaar gelijk.* Beleggers die zich hier bewust van zijn hebben een flinke voorsprong op degenen die menen dat aandelenbeurzen altijd correct geprijsd zijn en dat daarom een verschil tussen beurswaarde en intrinsieke waarde eigenlijk niet mogelijk zou moeten zijn.

Verder nog...

In de analyse wordt ook nog ingegaan op de volgende twee zaken:

- De gevolgen van een toekomstig overlijden van Warren Buffett (onder meer wordt er een vergelijking gemaakt met het overlijden van Apple-boegbeeld Steve Jobs).

- De inkoop van eigen aandelen bij Berkshire Hathaway welke in drie opzichten nogal ongebruikelijk is.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden