Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Interessante links (over Buffett)

Categorie

Afgelopen zaterdag vond in Omaha, in het midden van de Verenigde Staten, de aandeelhoudersvergadering van Buffett's investeringsvehikel Berkshire Hathaway plaats. De volledige sessie waarbij een breed scala aan onderwerpen ter sprake kwam is via deze link terug te bekijken (de video duurt maar liefst 7 uur en 30 minuten!).

Focus op productieve assets

Aan het begin van de vergadering ging Buffett in op het verschil tussen productieve assets en niet-productieve assets. Bij de eerste categorie gaat het bijvoorbeeld om aandelen waarbij - tenminste gemiddeld bezien - sprake is van onderliggende bedrijven die aan waardecreatie doen. Een voorbeeld van de tweede categorie vormt goud.

Over een langere periode bezien presteert de ene categorie (het gaat om de productieve assets!) enorm veel beter dan de andere. Dit verschil wordt verklaard door het effect van rente-op-rente. In een gemiddeld jaar levert het beleggen in productieve assets een paar procent extra rendement op en dit leidt tot enorme verschillen op langere termijn (dit fragment duurt zo'n 6 minuten en is de moeite van het bekijken beslist waard).

Nieuwe website

En dan is er nog een geheel nieuwe Buffett-website die wij u ook zeker niet willen onthouden.

Via bovenstaande site zijn de video's van Buffett's aandeelhoudersvergaderingen van de afgelopen 25 jaar terug te kijken. Een aardige suggestie is trouwens nog de Buffett-documentaire te bekijken die u eveneens op deze site aantreft.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden