Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Interview met Warren Buffett

Categorie

Graag wijzen we u op een recent interview met Warren Buffett. Het gaat hier om een interview samen met Jamie Dimon, de bestuursvoorzitter van de grootste bank van de Verenigde Staten: JPMorgan Chase (de video duurt ongeveer 30 minuten).

Werkloosheid naar laagterecord

In het interview wordt onder meer ingegaan op bitcoin en ook taxi-app Uber komt ter sprake: in dit bedrijf zou Buffett US $ 3 miljard hebben willen investeren maar dat bleek uiteindelijk toch niet door te gaan...

Buffett geeft verder zijn kijk op de Amerikaanse economie (hij is optimistisch gestemd!) en op de arbeidsmarkt. In de Verenigde Staten komt de werkloosheid momenteel uit op slechts 3,8%. En de verwachting is dat dit cijfer nog verder daalt, naar een nieuw laagterecord. Trouwens, ook wereldwijd bezien geldt dat de werkloosheid hard op weg is naar een laagterecord.

Afkeer van kwartaalramingen

Een onderwerp dat in het interview uitvoerig ter sprake komt betreft kwartaalramingen van bedrijven. Buffett heeft hier weinig mee op. Sterker nog, hij roept bedrijven op te stoppen met het geven van kwartaalramingen.

Met ramingen van de verwachte omzet en winst op kwartaalbasis is volgens Buffett niemand gediend. En mogelijk zijn zulke ramingen voor lange termijnaandeelhouders zelfs contraproductief omdat bedrijven zullen proberen ten minste aan de ramingen te voldoen en daarbij mogelijk keuzes zullen maken die vanuit een langer perspectief helemaal niet zo verstandig zijn.

Bedrijven kunnen bijvoorbeeld de omzet op korte termijn een impuls geven door extra kortingen aan te bieden. En ook de winst valt op korte termijn best eenvoudig te stuwen door bijvoorbeeld tijdelijk minder aan marketing te besteden. Dergelijke beslissingen helpen de resultaten op heel korte termijn maar zijn juist onverstandig wanneer naar het grotere geheel gekeken wordt.

Het bekijken van dit interview met Buffett is de moeite zeker waard.

PS: Voor de liefhebber: via deze link is ook nog een recent video-interview beschikbaar met Charlie Munger, Buffett's briljante zakenpartner (de video duurt ongeveer 21 minuten).

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden