Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Professor Greenwald] Vijf nieuwe aandelen

Categorie

De bekende economieprofessor Bruce Greenwald is een van onze voorbeelden. Hij is verbonden aan Columbia Business School in New York en is auteur de van de klassieker 'Value Investing: From Graham to Buffett and Beyond' waaruit we zelf de nodige inzichten hebben opgedaan.

Begin vorig jaar vertelden we al eens over het interessante '5x5x5 Student Portfolio Fund' van Columbia Business School waar professor Greenwald nauw bij betrokken is.

Naam van het fonds

Doel van het fonds, begonnen met een gift van US $ 1,25 miljoen van value-belegger Tom Russo, is studenten van het Value Investing Program van Columbia Business School de tijdens hun studie opgedane kennis gelijk in praktijk te laten brengen. Om zodoende hun theoretische kennis nog meer eigen te maken.

Voor het fonds worden ieder jaar vijf nieuwe aandelen gekocht. Draagt een student een aandeel voor het fonds voor dan moet hij of zij de motivatie hiervoor in vijf (of minder) punten kenbaar maken. En eens gekocht blijft een aandeel vervolgens vijf jaar lang in portefeuille. Vandaar de naam van het fonds: '5x5x5 Student Portfolio Fund'.

Vijf nieuwe aandelen

Waarom we bovenstaande nu nogmaals vertellen? Omdat heel recent analyses van de vijf nieuwe aandelen gekozen voor het '5x5x5 Student Portfolio Fund' op de website van Columbia Business School geplaatst zijn:

Extra leuk vinden we trouwens dat een van de nieuwe selecties het vrij kleine en relatief onbekende Britse bedrijf Howden Joinery Group is. Dat bedrijf is enige tijd geleden eveneens bij ons in het vizier gekomen en aandelen ervan kochten we afgelopen jaar voor ValueFormula.

Het bestuderen van de analyses via de link hierboven is zeker moeite zeker waard. Maar opgemerkt is hierbij wel dat het om vrij pittige analyses gaat voor wie zich hier niet al te vaak mee bezighoudt. Inhoudelijk zijn de analyses overigens erg goed en de uitleg over hoe telkens de intrinsieke waarde is ingeschat maakt bestudering ervan nog meer de moeite waard.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden