Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Buffett's verjaardagsinterview

Categorie

Met plezier wijzen we u deze week op het exclusieve verjaardagsinterview met Warren Buffett. Het interview is afgelopen donderdag opgenomen en uitgezonden door de Amerikaanse nieuwszender CNBC (de video duurt circa 22 minuten).

Ondanks dat verschillende aandelenbeurzen in de buurt van recordstanden noteren stelt Buffett in het interview dat er geen twijfel over bestaat dat een mandje Amerikaanse aandelen op termijn beter zal presteren dan obligaties. Aandelen zijn "aanzienlijk aantrekkelijker", aldus Buffett.

Apple

In het interview komt ook technologiebedrijf Apple ter sprake. Apple is de grootste positie in de aandelenportefeuille van Berkshire Hathaway en afgelopen maand werd Apple het eerste bedrijf ter wereld waarvan de beurswaarde meer dan een biljoen dollar bedroeg (een biljoen is een miljoen miljoen).

Buffett gaf aan kortgeleden nog wat aandelen Apple bijgekocht te hebben. Als belegging valt Apple bij Buffett vooral in de smaak vanwege de sterke merknaam en het ijzersterke onderliggende ecosysteem.

Inkoop eigen aandelen

Een ander onderwerp dat aan bod kwam is het gewijzigde beleid bij Berkshire Hathaway betreffende inkoop van eigen aandelen. Inkoop mag nu plaatsvinden wanneer Buffett en z'n zakenpartner Charlie Munger (94) allebei van oordeel zijn dat het aandeel ondergewaardeerd is. Buffett gaf in het interview aan dat er recent wat aandelen Berkshire Hathaway zijn ingekocht.

Decennialang heeft Buffett gesteld vooral te kijken naar de ontwikkeling van de doorgaans stijgende boekwaarde bij Berkshire Hathaway en niet zozeer naar de koers. Kijken naar de boekwaarde is echter steeds minder zinvol. Inkoop van eigen aandelen tegen een koers boven de boekwaarde (zoals ook onlangs het geval) maakt namelijk dat de boekwaarde per resterend aandeel juist daalt.

Voor aandeelhouders is van belang dat de aandeleninkoop plaatsvindt tegen een koers onder de intrinsieke waarde want in dat geval neemt de intrinsieke waarde van de resterende aandelen toe. Wij ramen de intrinsieke waarde van Berkshire Hathaway duidelijk boven de actuele beurskoers en kunnen ons in de recente inkoop van eigen aandelen dan ook prima vinden.

Het bekijken van Buffett's exclusieve verjaardagsinterview is beslist de moeite waard!

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Apple en Berkshire Hathaway.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden