Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Bill Ackman over Starbucks

Categorie

Begin dit jaar hebben wij koffieketen Starbucks als een aantrekkelijk gewaardeerd kwaliteitsbedrijf bestempeld. Niet veel later besloten we om ook zelf een positie in te nemen. Voor ValuePortfolio kochten we op 5 juli aandelen Starbucks en betaalden daarvoor een prijs van US $ 48,80 per aandeel.

Het eerdere bericht met daarin ook een link naar onze beschouwing van Starbucks die eerder in Effect (het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters) heeft gestaan is hier terug te vinden.

Bill Ackman

Kortgeleden werd bekend dat ook hedgefundmanager Bill Ackman een belang in Starbucks heeft genomen. Het gaat om een positie van zo'n US $ 900 miljoen oftewel om circa 10% van het door hem beheerde vermogen. Ackman's trackrecord was uitmuntend, tot een paar jaar geleden.

Want dure 'missers' met het geneesmiddelenbedrijf Valeant - waar Ackman telkens aandelen bijkocht bij een alsmaar verder dalende beurskoers - en met Herbalife verklaren de matige resultaten in recente jaren. Met een omvangrijke shortpositie speculeerde Ackman op de ondergang van Herbalife terwijl het bedrijf juist floreerde en de beurskoers nieuwe records bereikte.

Ackman over Starbucks

Ackman's strategie kan worden samengevat als die van een activistische value-belegger. Opvallend is dat deze hedgefundmanager, filantroop en miljardair zijn kijk dikwijls breed in de media verkondigt. Dat is volgens Ackman overigens een heel bewust onderdeel van zijn strategie om zodoende voor extra druk te zorgen om de door hem gewenste aanpassingen gerealiseerd te krijgen.

Op het management van Starbucks heeft Ackman niet veel aan te merken. Hij ziet in dit geval dan ook geen noodzaak om als activistische investeerder op te treden. Ackman meent dat Starbucks de komende paar jaar best in koers kan verdubbelen. Ackman's gedegen analyse van Starbucks, getiteld 'Doppio', is terug te vinden via deze link (PDF-bestand).

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden