Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Enkele vragen over ons nieuwe fonds

Categorie

Afgelopen week vertelden we u dat we naar aanleiding van vele verzoeken van beleggers dan eindelijk zelf met een beleggingsfonds gestart zijn. Op dit bericht ontvingen we een flink aantal vragen, en bovendien een heel aantal felicitaties (waarvoor dank!). Antwoorden op zes veelgestelde vragen - wellicht vindt u onze antwoorden ook interessant - treft u hieronder aan...

VRAAG 1: Ik waardeer jullie informatie. Gaat hierin iets veranderen?

ANTWOORD: Nee, zowel de vrijblijvende wekelijkse ValueLetter alsook onze populaire ledenservices blijven gewoon bestaan.

VRAAG 2: Vanwaar de naam ValueMachinesFund?

ANTWOORD: Beleggingsfonds ValueMachinesFund brengt de value investing-filosofie in praktijk. De bedrijven waarin we gespreid beleggen zijn te beschouwen als 'machines' die voortdurend aandeelhouderswaarde creëren. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld goud waarbij van aandeelhouderswaardecreatie geen sprake is.

VRAAG 3: Het lijkt me interessant om een presentatie bij te wonen. Kan dat?

ANTWOORD: Ja, wij zijn van plan dit jaar op verschillende locaties in het land (en wellicht ook in België) presentaties te houden. Heeft u de beschikbare informatie over beleggingsfonds ValueMachinesFund aangevraagd dan ontvangt u automatisch een uitnodiging voor toekomstige presentaties.

VRAAG 4: Hoeveel vermogen is aan het fonds toevertrouwd?

ANTWOORD: Beleggingsfonds ValueMachinesFund is nog maar heel recent van start gegaan en aan het nieuwe fonds is nog amper bekendheid gegeven. Per 1 januari 2019 bedraagt het toevertrouwde vermogen iets minder dan EUR 1.200.000,-.*

VRAAG 5: Vanwaar het minimum instapbedrag van EUR 100.000,-?

ANTWOORD: Dit heeft te maken met regelgeving. Beleggingsfonds ValueMachinesFund is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aangemeld en geregistreerd onder het 'light' regime.

VRAAG 6: Op welke van de bestaande ledenservices lijkt het nieuwe fonds heeft meest?

ANTWOORD: Beleggingsfonds ValueMachinesFund sluit het nauwst aan bij onze portefeuilleservice ValuePortfolio. Een verschil is dat we bij het fonds aan maandelijkse portefeuille-optimalisatie kunnen doen (bij een ledenservice is dit niet praktisch) waarmee we beogen extra rendement te realiseren. Zie hier onze uitleg over het idee van periodieke portefeuille-optimalisatie.


* Voor ValueMachinesFund geldt een early adopter bonus.

PS: Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningsplicht voor deze activiteit.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden