Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Het begin van het einde?

Categorie

Wereldwijd heeft inmiddels driekwart van alle volwassenen toegang tot internet. Een fors deel van de rest zal ongetwijfeld nog volgen maar de grootste groei is er wat dit betreft wel geweest.

En ook de markt voor smartphones is aan het pieken. We hebben wat we willen: eenvoudige en snelle internettoegang, lange batterijduur, een goede camera en nog een paar van zulke zaken. Lange rijen bij de introductie van nieuwe modellen zijn er niet meer en de gemiddelde tijd tot opnieuw een nieuwe smartphone wordt gekocht - de vervangingstijd - neemt toe.

Het einde van het begin

Zijn bovengenoemde zaken tekenen van het begin van het einde van de technologische disruptie? Nee, bepaald niet volgens Benedict Evans van het Amerikaanse investeringsbedrijf Andreessen Horowitz. Volgens hem staan we wat technologische disruptie betreft nu niet aan het begin van het einde maar juist aan het einde van het begin.

En om enig perspectief te bieden: de Amerikaanse e-commercemarkt bijvoorbeeld heeft momenteel een omvang van zo'n US $ 450 miljard. Dat lijkt enorm, maar het is evenveel als wat Amerikanen jaarlijks bij benzinestations uitgeven.

Met dank aan een tip van een van onze lezers wijzen wij u graag op de erg interessante videopresentatie van Evans over de naderende golf van technologische disruptie (deze video duurt circa 24 minuten). Deze golf zal veel ingrijpender en complexer zijn dan wat we tot nu toe hebben gezien en bovendien zijn er aanzienlijk grotere bedragen mee gemoeid.

Het bekijken van deze presentatie is beslist de moeite waard.

Disclosure: van de in de video genoemde bedrijven hebben we zelf posities in Alphabet (Google), Baidu en Facebook.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden