Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Trump, Xi en de Val van Thucydides

Categorie

Dit weekend ontmoet de Amerikaanse president Trump zijn Chinese evenknie Xi Jinping in Japan. Beleggers hopen dat deze ontmoeting leidt tot een uitweg uit de handelsoorlog die inmiddels alweer meer dan een jaar voortduurt.

Met een handelsakkoord in de loop van dit jaar houden we ook zelf rekening. De belangen van beide grootmachten zijn inmiddels te groot, en te verweven.

Maar goed om te weten is dat van een gewone handelsoorlog geen sprake is. Het gaat hier om een handelsruzie tussen de heersende macht - de Verenigde Staten - die zich bedreigd voelt door China als alsmaar sterker wordende opkomende macht.

Voor enig historisch perspectief op de huidige spanningen tussen de Verenigde Staten en China wijzen we graag op een interessante video van historicus en Harvard-professor Graham Allison (deze video duurt circa 19 minuten).

Professor Allison legt in deze video onder meer uit wat hij bedoelt met de Val van Thucydides, waar de beide grootmachten voor dienen te waken. Het bekijken van de video zet de huidige spanningen in perspectief en maakt ook duidelijk waarom het logisch is om te verwachten dat van spanningen tussen de Verenigde Staten en China sprake zal blijven, of er nu spoedig een handelsakkoord komt of niet...

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden