Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Vijf zeer gedegen analyses

Categorie

De vijf nieuwe aandelenselecties voor het '5x5x5 Student Investment Fund' van de Amerikaanse universiteit Columbia Business School zijn bekend. Er zijn vijf zeer gedegen analyses beschikbaar gesteld - echt materiaal voor de liefhebber - waar we onderaan dit bericht graag op wijzen...

Uniek qua opzet

Het '5x5x5 Student Investment Fund', gestart met een gift van US $ 1,25 miljoen van de bekende value-belegger Tom Russo, is qua opzet uniek en gericht op het eigen maken van de value beleggen-filosofie door de betrokken studenten.

Elk jaar worden er vijf nieuwe aandelen geselecteerd. En bij het aandragen van nieuwe voorstellen dienen studenten de motivatie in maximaal vijf punten duidelijk te maken. Aandelen die daadwerkelijk worden aangeschaft blijven vervolgens vijf jaar lang in het fonds opgenomen. Vandaar 5x5x5.

Na vijf jaar worden de vijf aankopen van vijf jaar eerder verkocht om met het aanvankelijke aankoopbedrag, voor inflatie aangepast, weer vijf nieuwe beleggingen te doen. De eventuele overwinst wordt als gift beschikbaar gesteld aan studenten die graag aan Columbia Business School willen studeren maar daarvoor niet over de benodigde middelen beschikken.

De meeste beleggingsstudieclubs van universiteiten zijn, vaak onbedoeld, erg op de korte termijn gericht en daar schieten studenten wat betreft het opdoen van beleggingskennis nauwelijks iets mee op. De opzet van het '5x5x5'-fonds zorgt er daarentegen juist wel voor dat de betrokken studenten zich de theorie van het value beleggen in de praktijk eigen kunnen maken.

De vijf nieuwe aandelen die recent aan het '5x5x5'-fonds zijn toegevoegd zijn Align Technology, Becle, Booking Holdings, Mohawk Industries en Rollins. De zeer gedegen analyses zijn terug te vinden via deze link.

DISCLOSURE: voor eigen rekening bezitten we aandelen Booking Holdings.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden