Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] De gevolgen van negatieve rente

Categorie

Graag wijzen wij u op een interessante uitzending van afgelopen week van het programma Radar over de gevolgen van negatieve rente (deze uitzending duurt circa 36 minuten).

Pensioenen, woningmarkt en aandelen

Van negatieve rente op spaargeld is eigenlijk natuurlijk al heel wat jaren sprake omdat de rente simpelweg minder is dan de inflatie en de vermogensrendementsheffing. Maar intussen komt ook het punt steeds dichterbij dat daadwerkelijk rente op spaartegoeden betaald moet gaan worden (dit is reeds het geval op een van onze eigen rekeningen).

De uitzending die wordt gepresenteerd door Antoinette Hertsenberg laat aan de hand van een aantal animaties goed zien op welke wijze de lage rente invloed heeft op pensioenen en de woningmarkt.

Een onderwerp dat in de uitzending niet ter sprake komt is de relatie tussen de rente en de waardering van aandelen: een lage rente rechtvaardigt waarderingen die hoger dan het langjarig gemiddelde zijn. Daarvan is vooralsnog nauwelijks sprake en dat vormt een van de redenen dat wij wat aandelenbeleggingen betreft vrij optimistisch gestemd zijn...

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden