Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Beleggen in medicijnen voor dieren

Categorie

We hebben iets moois dat we graag met u willen delen. Het gaat om een fraai opgemaakte analyse van dierenmedicijnmaker Zoetis. Vrij recent - op Werelddierendag vrijdag 4 oktober - verscheen deze analyse in Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB):


Bedrijf: Zoetis

Actuele koers: US $ 128,47

Onze analyse (PDF-bestand)


Zoetis heeft een sterke marktpositie wat onder meer samenhangt met patenten en schaalvoordelen. Het bedrijf heeft de wind mee vanwege de wereldwijde bevolkingsgroei en toenemende besteedbare inkomens. Enerzijds zorgt dat voor toenemende vraag naar vlees en vis voor consumptie, anderzijds zijn er ook steeds meer huishoudens met huisdieren. Voor Zoetis zijn beide ontwikkelingen gunstig.

Bedrijven als Zoetis plaatsen we op een 'watchlist' en we overwegen daadwerkelijk aandelen te kopen wanneer we eveneens de waardering als aantrekkelijk beoordelen. Goede kans dan ook dat we op enig moment nog eens in aandelen Zoetis zullen beleggen. In de tussentijd houden we het bedrijf zelf gewoon van een afstandje in de gaten...

* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden