Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Mijn verhaal...

Categorie

Vorige week zaterdag stelden we vijf - al zeggen we het zelf - heel fraaie analyses beschikbaar die eerder zijn verschenen in Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters.

Deze vijf bedrijven maken stuk-voor-stuk onderdeel uit van onze modelportefeuille ValuePortfolio. Opgemerkt is trouwens wel dat we overwegen aandelen Ferrari met een heel fraaie winst te gaan verkopen.

Met ValuePortfolio laten we beleggers inmiddels alweer zo'n 10 jaar lang zien hoe we onze value-filosofie zelf met echt, eigen geld in praktijk brengen. Dit door simpelweg gespreid te beleggen in waardecreërende bedrijven wanneer die aantrekkelijk gewaardeerd zijn.

Weinig succesvol

Hoewel ValuePortfolio zo'n 10 jaar geleden is gestart gaat de oorsprong eigenlijk al meer dan 20 jaar terug. Ook toen had ik al een grote interesse in beleggen. Niet omdat ik per se een groot vermogen wilde opbouwen (om dure auto's en dure spullen geef ik nog steeds niet veel) maar wel om financieel vrij te worden. Een saaie kantoorbaan de rest van mijn leven sprak me toen al niet aan...

De beleggingen die ik deed, met het beetje geld dat ik met ondernemerschap had verdiend, waren maar weinig succesvol. Ik stond aan het begin van mijn studie aan de Universiteit Twente en las vrijwel alles over beleggen wat er te lezen was. Ik kocht tevens vele cursussen, zelfs over moeilijke optieconstructies en technische analyse, maar beter werden de resultaten daar niet van.

Aha-moment

Hoe precies weet ik niet meer, maar tijdens een van de vele avonden (en nachten!) waarop ik mij in beleggen verdiepte - een gezin met een jonge tweeling had ik toen nog niet - belandde ik op de website van Berkshire Hathaway met de aandeelhoudersbrieven van Warren Buffett. Dat was mijn aha-moment, een compleet nieuwe wereld ging voor mij open.

Buffett's brieven las ik allemaal minutieus, evenals vele tientallen boeken over hem en zijn value-filosofie. Ik raakte er dermate van onder de indruk dat ik er zelf zo nu en dan uitgebreide e-mails over schreef, in eerste instantie alleen voor familie en wat vrienden en kennissen die ik allemaal persoonlijk kende en van wie ik wist dat ze interesse in beleggen hadden.

Deze e-mails bleken in de smaak te vallen... Steeds vaker ontving ik bericht van onbekenden die iets over de e-mails hadden vernomen en ze zelf ook graag zouden willen ontvangen. De aanvankelijke wekelijkse e-mail aan familie en bekenden werd steeds populairder en tegemoetkomend aan verzoeken begonnen we eind 2007 met ValueSelections, onze aandelenanalysedienst.

Vertienvoudigen

Zet de klok nog een aantal jaren verder en opnieuw naar aanleiding van verzoeken van beleggers begonnen we met ValuePortfolio. De aansprekende doelstelling: een 'mooi' bedrag van EUR 100.000,- echt, eigen geld door middel van onze value-strategie vertienvoudigen tot een 'heel mooi' bedrag van EUR 1.000.000,- oftewel een miljoen euro (we zijn al een eind op weg inmiddels).

Had ik van tevoren geweten hoeveel werk het allemaal zou zijn dan was ik er waarschijnlijk nooit aan begonnen. Maar nu we met ValuePortfolio al zover zijn, zijn we vastberadener dan ooit er een groot succes van te maken. De strategie hebben we in de loop der jaren nog wat verder verfijnd en om beleggers nog beter te helpen begonnen we afgelopen najaar voor het eerst met een speciale opbouwportefeuille ('ValuePortfolio 2019').

Hoe het de aanmelders van afgelopen najaar is vergaan laten we spoedig weten. We vroegen ze gisteren namelijk naar hun mening en we hebben inmiddels al verschillende reacties ontvingen - waaronder enkele heel mooie...

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden