Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Beleggen in pizza's

Categorie

We hebben iets moois dat we graag met u willen delen. Het gaat om een fraai opgemaakte analyse van de wereldmarktleider in het bezorgen van pizza: Domino's Pizza. Nog niet zo lang geleden verscheen deze analyse in Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB):


Bedrijf: Domino's Pizza

Onze analyse (PDF-bestand)


De sterke marktpositie van Domino's hangt deels samen met z'n zogeheten 'fortress'-strategie. Hierbij worden in het bezorgingsgebied van bestaande filialen nieuwe filialen geopend. Daardoor kunnen bestellingen sneller worden bezorgd, wat in het voordeel is van de klant (warmere pizza!) en bovendien wordt ermee op kosten bespaard (per bezorging is de koerier minder tijd kwijt). Eventuele concurrenten worden ervan weerhouden markten te betreden die al stevig in handen van Domino's zijn. En vandaar ook de benaming 'fortress'-strategie.

Bedrijven als Domino's plaatsen we op onze 'watchlist' en we overwegen daadwerkelijk aandelen te kopen wanneer we eveneens de waardering als aantrekkelijk beoordelen. Goede kans dan ook dat we op enig moment nog eens in Domino's zullen beleggen. In de tussentijd houden we het bedrijf zelf gewoon van een afstandje in de gaten...

* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden