Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Ode aan de ondernemer

Categorie

Beleggen - niet speculeren (!) - en ondernemen hebben meer met elkaar gemeen dan menigeen aanvankelijk denkt. Niet verwonderlijk dan ook dat Warren Buffett jaren geleden eens stelde een betere belegger te zijn omdat hij tevens ondernemer is, en een betere ondernemer omdat hij tevens belegger is.

In deze bijzondere - voor veel ondernemers erg moeilijke tijd - brengen wij graag een ode aan degenen die de kar trekken. Dit door middel van een quote van Winston Churchill, premier van het Verenigd Koninkrijk ten tijde van de oorlogsjaren:

"Some regard private enterprise as if it were a predatory tiger to be shot. Others look upon it as a cow that they can milk. Only a handful see it for what it really is - the strong horse that pulls the whole cart." - Winston Churchill

Vrij vertaald:

"Sommigen zien de ondernemer als een hongerige wolf, die het verdient doodgeschoten te worden. Anderen zien hem juist als een koe die voortdurend te melken is. Maar slechts een enkeling heeft door wat hij werkelijk is - het sterke paard dat de hele kar trekt." - Winston Churchill

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden