Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Analyse van een dividendaristocraat

Categorie

We hebben iets moois dat we graag met u willen delen. Het gaat om een fraai opgemaakte analyse van T. Rowe Price, een Amerikaanse vermogensbeheerder met actief beheerde beleggingsfondsen. Al meer dan 25 jaar achtereen is bij T. Rowe Price het dividend jaarlijks verhoogd wat het bedrijf tot een zogeheten dividendaristocraat maakt.

Nog niet zo lang geleden verscheen deze analyse in Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB):


Bedrijf: T. Rowe Price

Onze analyse (PDF-bestand)


Goed te weten: als belegger bent u dikwijls beter af door te beleggen in de aandelen van een vermogensbeheerder dan in de aangeboden beleggingsfondsen zelf. Hoewel de prestaties van de beleggingsfondsen van T. Rowe Price al relatief goed zijn (terug te voeren op de value-filosofie) presteert met name ook het aandeel van deze vermogensbeheerder zelf goed.

Waar in het algemeen sprake is van een verschuiving van actief beheerde (duurdere) fondsen naar passief beheerde (goedkopere) fondsen is er bij T. Rowe Price per saldo toch nog een instroom van gelden. Dat hangt vermoedelijk samen met de relatief sterke prestaties van de fondsen terwijl de kosten voor de actief beheerde fondsen relatief gezien laag zijn.

In tijden van hecktiek op de beurs lijkt het wellicht niet bepaald interessant om een vermogensbeheerder als belegging te overwegen. Weet echter dat T. Rowe Price een ijzersterke balans heeft en het dikwijls zo is dat de sterkste spelers des te sterker uit een crisis komen...

* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen T. Rowe Price.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden