Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Zo is Buffett komende week te zien...

Categorie

Komende zaterdag (2 mei) vindt in Omaha in de Verenigde Staten Buffett's jaarlijkse aandeelhoudersvergadering plaats. Een opvallende editie want deze keer zonder de tienduizenden beleggers die gewoonlijk daarvoor naar Omaha afreizen. En eveneens zonder onze 'Hollandse borrel' die we anders zelf na afloop van de aandeelhoudersvergadering hadden georganiseerd...

Ondanks de afwezigheid van beleggers gaat de aandeelhoudersvergadering wel gewoon door. U kunt Buffett live in actie zien want net als afgelopen jaar is de aandeelhoudersvergadering te volgen via een live-stream van Yahoo Finance.

Warren Buffett (89) beantwoordt komende zaterdag onvoorbereid urenlang vragen van beleggers over het bedrijf en de aandelenmarkt maar ongetwijfeld ook over de actualiteit, zoals voorgelegd door een of meerdere journalisten die wel fysiek aanwezig zijn. De livestream begint komende zaterdag om 22:00 uur Nederlandse tijd en is te bekijken via deze link.

Actualiteit

Of Buffett's briljante zakenpartner Charlie Munger (96) wel in Omaha zal zijn, of aanwezig middels een videoverbinding, is vooralsnog onduidelijk. Waar Buffett de afgelopen paar weken in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering de media gemeden heeft gaf Munger al wel zijn kijk op de actualiteit.

En opvallend: ondanks de enorme cashreserve bij Berkshire Hathaway van US $128 miljard en fors gedaalde aandelenkoersen is van een koopjesjacht volgens Munger beslist geen sprake (geweest): "Ik zou zeggen dat wij [Buffett en Munger] als de kapitein van een schip te zien zijn die weet dat de allerzwaarste orkaan ooit eraan komt. Onze prioriteit is de orkaan te doorstaan en wanneer de orkaan gepasseerd is zitten we maar wat graag met heel veel liquiditeiten", aldus Munger.

Documentaire

Als voorproefje op de aandeelhoudersvergadering wijzen we u graag nog eens op de mooie BBC-documentaire 'Warren Buffett - The World's Greatest Money Maker' over het leven en de beleggingsfilosofie van Warren Buffett. Deze documentaire is een aantal jaren geleden op tv uitgezonden en geeft een uniek inkijkje in het leven van Warren Buffett.

Aan het woord komen onder meer familieleden, vrienden en collega's van Buffett evenals Microsoft-oprichter Bill Gates die Buffett bovenal prijst vanwege zijn bijzondere levensfilosofie. Een link naar de documentaire treft u hier aan.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden