Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Lesje geschiedenis van Warren Buffett

Categorie

Toegegeven, het heeft ons wel wat verbaasd dat Warren Buffett de recente crash op de aandelenmarkten niet met beide handen heeft aangegrepen om ten minste een deel van zijn enorme cashreserve - US $ 137 miljard inmiddels - aan het werk te zetten.

En sterker nog, sinds de dieptepunten halverwege maart is Buffett per saldo verkoper van aandelen geweest. Wat aandelen betreft zijn wij optimistischer gestemd en betwijfelen zelfs of we de standen van halverwege maart ooit nog weer op de koersenborden zullen zien.

Lesje geschiedenis

Ondanks Buffett's - naar ons idee - wat sombere kijk op de huidige stand van zaken heeft de Verenigde Staten in het verleden wel voor hetere vuren gestaan. Dat bespreekt Buffett zelf in een 'lesje geschiedenis' tijdens zijn eigen aandeelhoudersvergadering van afgelopen zaterdag (de video duurt circa 56 minuten).

Het systeem van de vrije markt heeft het menselijke potentieel 'ontketend'. Voor wat de langere termijn betreft is Buffett dan ook onverminderd optimistisch. "Nothing can basically stop America", aldus Buffett afgelopen week. En "Never bet against America". Kijk, zo kennen wij Buffett weer!

Buffett, inmiddels 89 jaar oud, stelde de aanwezigheid van de vele beleggers die gewoonlijk zijn bijzondere aandeelhoudersvergadering in Omaha bezoeken te missen en nu reeds uit te kijken naar de editie van komend jaar. En wij zijn er dan ook graag in Omaha gewoon weer bij.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden