Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Professor Siegel over de beurs

Categorie

Wijzelf besteden onze tijd grotendeels aan het bestuderen van individuele aandelen. Maar wanneer het de aandelenmarkt in totaliteit betreft kijken we graag naar de visie van professor Siegel.

Jeremy Siegel (74) is al ruim veertig jaar verbonden aan de Wharton School van de University of Pennsylvania. Hij is auteur van de klassieker die bij geen belegger in de boekenkast mag ontbreken: 'Stocks for the Long Run'.

Optimistisch gestemd

Wat de aandelenmarkt betreft overheerst bij professor Siegel optimisme, zo blijkt uit deze recente video (deze video duurt circa 8 minuten).

En de enorm opgelopen werkloosheid in de Verenigde Staten dan? Professor Siegel maakt zich er niet heel veel zorgen om. "Dat is kijken in de achteruitkijkspiegel", aldus Siegel.

De economieprofessor wijst op de enorme hoeveelheid geld die in de Amerikaanse economie is gepompt en die onvermijdelijk de economie en de beurs een impuls zal geven. Dat geldt met name wanneer er straks effectievere behandelingsmethodes gevonden zijn en wellicht een vaccin beschikbaar komt.

In de video legt Siegel onder meer uit dat ruim dan 90% van de waarde van bedrijven bestaat uit winsten die langer dan 12 maanden in de toekomst gerealiseerd zullen worden. Zou alle winst dit jaar verdwijnen (Siegel rekent daar niet op!) maar de toekomst verder ongewijzigd dan rechtvaardigt dat een daling van nog geen tien procent. Het is een redenatie waar wij ons prima in kunnen vinden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden