Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

De vergadering vanavond

Categorie

Vanavond - zaterdag 2 mei - is vanaf 22:00 uur Nederlandse tijd de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway te volgen via een livestream.

Verwacht wordt dat deze livestream door ruim een miljoen mensen bekeken zal worden.

Warren Buffett en Greg Abel - een mogelijke opvolger van Buffett - zullen onvoorbereid vragen beantwoorden die van tevoren door aandeelhouders zijn ingestuurd aan drie bekende journalisten. Een van hen - Becky Quick van CNBC - zal de vragen die door de journalisten als meest interessant beoordeeld zijn voorleggen aan Buffett en Abel.

Zonder Munger

Buffett's briljante zakenpartner Charlie Munger (96 jaar) is niet bij de aandeelhoudersvergadering aanwezig dit keer. Ook niet via een videoverbinding. Daarmee is een einde gekomen aan het tijdperk waarbij Buffett en Munger steevast de roergangers waren bij het 'Woodstock van het kapitalisme'.

Wat de coronapandemie betreft stelde Munger nog niet zo lang geleden dat door Berkshire op beleggingsvlak maar weinig activiteit ontplooid is. "Onze prioriteit is de orkaan te doorstaan en wanneer de orkaan gepasseerd is zitten we maar wat graag met heel veel liquiditeiten", aldus Munger.

Overigens moet de enorme cashreserve - US $128 miljard per einde vorig jaar - in perspectief worden gezien. Tel de waarde van de dochterbedrijven en van de aandelenbeleggingen bij elkaar op en de cashreserve is 'slechts' goed voor circa 20% van het totaal.

Met andere woorden, 80% van het aan Buffett toevertrouwde geld is gewoon belegd. Maar met een 'overschot' aan cash en kelderende koersen verbaast het ons toch wanneer Buffett daadwerkelijk niet meer opportunistisch te werk is gegaan. Vanavond horen we ongetwijfeld meer...

DISCLOSURE: Voor eigen rekening bezitten we aandelen Berkshire Hathaway.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden