Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

De dubbele korting bij Pershing Square

Categorie

Bill Ackman is een bekende belegger met een goed trackrecord die het beleggen naar eigen zeggen bij Warren Buffett heeft afgekeken. Wat minder bekend is dat het beleggingsfonds van Ackman, Pershing Square Holdings, in Amsterdam beursgenoteerd staat.

De participatiewaarde (NAV) van een beleggingsfonds wordt berekend door de waarde van de beleggingen en de cash te delen door het aantal participaties. Bij Pershing Square ligt deze participatiewaarde momenteel op US $ 35,74. Zeer opvallend is dan ook dat u als belegger slechts US $ 23,50 hoeft te behalen: een korting van circa 35%.

Ackman die zelf een groot belang in Pershing Square heeft ziet de korting eveneens en zet daarom in op het inkopen van eigen aandelen. Omdat eigen aandelen worden ingekocht tegen een koers onder de participatiewaarde wordt de participatiewaarde verder gestuwd. Verwacht mag worden dat de beurskoers richter de participatiewaarde tendeert, die zelf zoals gesteld opwaarts tendeert.

Dubbele korting

De focus bij Pershing Square ligt tegenwoordig op het beleggen in een beperkt aantal bedrijven die eenvoudig te begrijpen zijn, die goed voorspelbaar en winstgevend zijn en die een goede competitieve positie hebben. Dat is een strategie waar wij ons zelf goed in kunnen vinden.

Net als Bill Ackman menen wij dat de intrinsieke waarde van de bedrijven waarin Pershing Square belegt - zoals bouwmarktketen Lowe's, hotelketen Hilton Worldwide Holdings en restaurantketen Chipotle Mexican Grill - hoger ligt dan de actuele beurswaarde. En zo bezien is dus eigenlijk sprake van een dubbele korting.

Onze analyse van Pershing Square is recent verschenen in Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB)*, en deze treft u hieronder aan:


Bedrijf: Pershing Square Holdings

Onze analyse (PDF-bestand)


Pershing Square Holdings informeert wekelijks (iedere dinsdag) over de actuele participatiewaarde (NAV) via deze website.

Opvallend is dat de participatiewaarde van Pershing Square dit jaar al ruim 30% hoger staat, terwijl de meeste aandelenmarkten nog op verlies staan. De verklaring hiervoor hangt samen met een vrij kleine, speculatieve beleggingspositie van Bill Ackman die extreem winstgevend gebleken is. In onze Effect-analyse komt deze positie eveneens ter sprake...

Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden