Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Video] Ackman's acht succescriteria

Categorie

Nog niet zo lang geleden schreven we over de dubbele korting bij Pershing Square Holdings, het beursgenoteerde beleggingsfonds beheerd door Bill Ackman. Dat artikel is hier terug te vinden.

Deze week wijzen we u graag op een erg interessant, recent video-interview met Ackman (deze video duurt circa 29 minuten).

Ackman's succescriteria

In het interview geeft Ackman onder meer zijn kijk op de economie en de aandelenbeurzen nu. Ondanks een paar zwakke jaren voorafgaand aan 2019 is zijn rendement sinds 2004, het jaar dat Ackman met Pershing Square startte, prima geweest: gemiddeld zo'n 16% per jaar.

De zwakke resultaten in de jaren voorafgaand aan 2019 wijdt Ackman aan het 'loslaten' van zijn eigen acht succescriteria. Dat zijn acht eenvoudige criteria waar menig belegger vermoedelijk ook zelf zijn voordeel mee kan doen door er eventuele toekomstige beleggingen tegen af te spiegelen. Hieronder treft u ze aan:

1) Eenvoudig te begrijpen, voorspelbare bedrijven;
2) Bedrijven die winstgevend zijn;
3) Bedrijven met een dominante marktpositie;
4) Grote toetredingsbarrières tot de markt;
5) Een hoog rendement op het geïnvesteerde kapitaal;
6) Beperkte afhankelijkheid van externe factoren (zoals de olieprijs);
7) Een sterke balans;
8) Een goed en aandeelhoudersvriendelijk management.

Het bekijken van de video is zeker de moeite waard!

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden