Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

[Analyse] Just Eat Takeaway: rendement op bestelling

Categorie

De oorsprong van Just Eat Takeaway.com (JET) gaat terug tot het jaar 2000. Dat jaar startte Jitse Groen, dan student aan de Universiteit Twente, namelijk met zijn maaltijdbestelplatform Thuisbezorgd.nl.

Sinds de oprichting heeft het bedrijf nog geen jaar winst gemaakt maar desondanks valt JET bij beleggers in de smaak: het aandeel is sinds de beursgang in 2016 inmiddels verviervoudigd.

Winst komt eraan

Ondanks de aanhoudende verliezen zijn wij over JET optimistisch gestemd. Netwerkeffecten maken namelijk dat op de markt van maaltijdbestellingen sprake is van een tendens naar monopolievorming waarbij uiteindelijk slechts één zeer winstgevende partij - vermoedelijk is dat JET - resteert.

De fees die worden gerekend aan de aangesloten restaurants zijn best nog verder op te voeren en het aantal bestellende klanten neemt nog steeds toe evenals het gemiddelde aantal bestellingen per klant. Dit alles maakt dat wij denken dat niet enkel de omzet bij JET stevig zal blijven groeien maar tevens dat het bedrijf aan de vooravond staat van een periode van sterke winstgroei.

Nog niet zo lang geleden verscheen onze analyse van Just Eat Takeaway in Effect, het beleggersblad van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB)*:


Bedrijf: Just Eat Takeway.com

Onze analyse (PDF-bestand)


* Een VEB-lidmaatschap is wellicht ook voor u nuttig en interessant. Ziet u deze link voor uitleg over de voordelen ervan, informatie over de lidmaatschapssoorten en de optie tot aanmelden.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden