Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Vijf zeer gedegen analyses (Columbia Business School)

Categorie

De nieuwe aandelenselecties voor het '5x5x5 Student Investment Fund' van de Amerikaanse Columbia Business School zijn bekendgemaakt. Er zijn weer vijf nieuwe, zeer gedegen analyses beschikbaar - materiaal voor de liefhebber - waar we onderaan dit bericht naar verwijzen...

Uniek qua opzet

Het '5x5x5 Student Investment Fund', gestart met een gift van US $ 1,25 miljoen van de bekende value-belegger Tom Russo, heeft een unieke opzet en is gericht op het eigen maken van de value beleggen-filosofie door de betrokken studenten.

Ieder jaar worden er voor het fonds vijf nieuwe aandelen geselecteerd. En bij het aandragen van nieuwe voorstellen dienen studenten de motivatie in maximaal vijf punten duidelijk te maken. Aandelen die daadwerkelijk worden aangeschaft blijven vervolgens vijf jaar lang in het fonds opgenomen. Vandaar 5x5x5.

Na vijf jaar worden de vijf aankopen van vijf jaar eerder verkocht om met het aanvankelijke aankoopbedrag, voor inflatie aangepast, vijf nieuwe beleggingen te doen. De eventuele overwinst wordt als gift beschikbaar gesteld aan studenten die graag aan Columbia Business School willen studeren maar daarvoor zelf niet de benodigde middelen hebben.

De meeste beleggingsstudieclubs van universiteiten zijn, vaak onbedoeld, erg op de korte termijn gericht en daar schieten studenten wat betreft het opdoen van beleggingskennis nauwelijks iets mee op. De opzet van het '5x5x5'-fonds zorgt er daarentegen wel voor dat de betrokken studenten zich de value beleggen-theorie in de praktijk eigen kunnen maken.

De vijf nieuwe aandelen die recent aan het '5x5x5'-fonds zijn toegevoegd zijn Aon, Cintas, Nuance Communications, Otis Worldwide Corporation en PayPal. De zeer gedegen analyses - het is zoals gezegd echt materiaal voor de liefhebber - zijn beschikbaar via deze link.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden