Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Terugkoppeling Apple

Categorie

Twee weken geleden vertelden wij over onze verkoop van aandelen Apple die we voor ValuePortfolio in bezit hadden. Dat bericht is terug te vinden via deze link.

Aandelen Apple hadden we voor ValuePortfolio gekocht op 22-4-2016 tegen US $ 105,30 per aandeel en we verkochten op 24-7-2020 tegen US $ 370,14 per aandeel. Deze ValuePortfolio-belegging leverde daarmee een winst op van EUR 20.689,99 oftewel een rendement van 258,9%.

Sinds onze verkoop twee weken geleden is de koers van Apple stevig opgelopen. De actuele koers van US $ 444,45 impliceert dat Apple sinds onze verkoop alweer zo'n 20% gestegen is. Daarmee is de beurswaarde van Apple in twee weken tijd met ongeveer US $ 350 miljard toegenomen wat - ter indicatie - meer is dan de totale beurswaarde van Royal Dutch Shell en Unilever samen.

Enkele beleggers vroegen of we geen spijt hebben van de verkoop van Apple vanwege de koersstijging sindsdien. Dat valt mee. Wij ruilden aandelen Apple in voor aandelen van een andere compounder* die we aantrekkelijker gewaardeerd achten. En eveneens dat aandeel is in koers gestegen, zij het niet zo sterk als Apple zelf.

Een algemene les is desalniettemin dat niets doen vaak ook een prima optie is, wanneer in een compounder is belegd en de waardering ervan niet extreem is. Die conclusie trokken we aan de hand van citaten van een heel aantal succesvolle value-beleggers eerder al eens. Dat eerdere artikel is naar ons idee de moeite van het (her)lezen waard.

* Met de term compounder doelen we op aandelen van bedrijven die onderliggend alsmaar meer waard worden. Oftewel bedrijven met sterke competitieve posities, mogelijkheden om een substantieel deel van de winst te herinvesteren en met een aandeelhoudersvriendelijk management.

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden