Van de auteurs van de bestseller
"Leer beleggen als Warren Buffett".

Professor Siegel: "Volop opwaarts potentieel"

Categorie

Onze focus ligt bovenal op het beoordelen en waarderen van individuele bedrijven. Om vervolgens op basis van die analyse een aantrekkelijke aandelenportefeuille samen te stellen.

Wij richten ons niet al te zeer op de aandelenmarkten in totaliteit. Maar wanneer het daar wel op aankomt luisteren we graag naar professor Jeremy Siegel, auteur van de klassieker 'Stocks for the Long Run'.

Opwaarts potentieel

Nu aandelenmarkten zo sterk hersteld zijn van de crash van eerder dit jaar en inmiddels alweer in de buurt van recordstanden noteren stelt menig analist dat de beurzen en de echte economie 'ontkoppeld' zijn, en aandelen inmiddels weer (te) duur. Jeremy Siegel deelt die menig niet.

Professor Siegel ziet voor de aandelenmarkten nog volop opwaarts potentieel. Met name vanwege de enorme hoeveelheid geld die centrale banken in de economie gepompt hebben. Dat geld zal uiteindelijk een bestemming vinden en bijvoorbeeld belegd worden in aandelen of besteed worden in de echte economie.

Tegen een waardering van zo'n 20 keer de verwachte winst voor komend jaar zijn aandelenmarkten niet eens zo duur wanneer rekening gehouden wordt met de extreem lage renteniveaus, aldus Siegel. En vanwege de hoge werkloosheid veronderstelt Siegel dat centrale banken de rente voorlopig nog wel laag zullen houden.

Bovendien denkt Siegel dat de bedrijfswinsten komend jaar positief kunnen verrassen. Dit omdat bedrijven drastisch gesaneerd hebben en Siegel voor komend jaar sterke economische groei voorziet vanwege uitgestelde consumentenbestedingen (Siegel voorziet een "spending boom"). Dat zou de bedrijfswinsten dan behoorlijk stuwen.

Een video waarin professor Siegel zijn optimistische kijk - waar wij ons best in kunnen vinden - nader toelicht treft u hier aan (deze video duurt circa 4 minuten).

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Onze populaire aandelenanalyseservice ValueSelections uitproberen? Ontvang onze maandelijkse analyses van drie aantrekkelijke value-aandelen in het vervolg zelf ook!

Gratis voorbeeldrapport downloaden